Βραζιλία - Κολομβία 2-1

Η Βραζιλία νίκησε 2-1 την αξιόμαχη Κολομβία και την Τρίτη παίζει με την Γερμανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. "Φωνάζουν" για την μη αποβολή του Σέζαρ οι Κολομβιανοί.

Βραζιλία - Κολομβία 2-1

Το live του αγώνα

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Βραζιλία - Κολομβία 2-1

Η εικόνα του αγώνα

Η θέληση για τη νίκη αποτυπώθηκε στον τρόπο που έπαιξε η Βραζιλία στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Μιλάμε για ψυχολογία, τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες της "σελεσάο" έπεφταν πάνω στην μπάλα, με μία λέξη, το πάθος. Οχι ότι οι Κολομβιανοί υστερούσαν σ' αυτό αλλά όπως και να το κάνουμε σ' ένα γήπεδο γεμάτο Βραζιλιάνους, η Βραζιλία είχε το προβάδισμα.

Εκτός αυτού, η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι είχε την τύχη να προηγηθεί πολύ νωρίς, στην πρώτη καλή φάση του ματς στο 7'. Ο Τιάγκο Σίλβα τελείωσε τη φάση από το κόρνερ του Νεϊμάρ (στο δεύτερο δοκάρι) και η σελεσάο έβαλε φωτιά σ' ένα γήπεδο που έτσι και αλλιώς κόχλαζε από την αρχή.

Στη συνέχεια, η Κολομβία πήρε την μπάλα στα πόδια της για να παίξει ποδόσφαιρο, προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι τον Χάμες, βρήκε ευκαιρίες με τον Κουαρδάρο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Κάθε φορά άλλωστε που πλησίαζε περιοχή, οι Βραζιλιάνοι (και κυρίως οι Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίς) έβγαζαν σπαθιά από τα θηκάρια! Στην επίθεση ο Χουλκ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ αλλά τα σουτ του Βραζιλιάνου στράικερ εξουδετερώθηκαν από τον Οσπίνα.

Ο Πέκερμαν αποφάσισε να πάρει ένα παραπάνω ρίσκο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έριξε στη μάχη τον Αντριάν Ράμος, καθαρόαιμο σέντερ φορ. Η Κολομβία έδειξε και πάλι διάθεση να παίξει με την μπάλα στα πόδια, όμως, όσο και αν προσπαθούσε στη μεγάλη περιοχή του Σέζαρ δεν μπορούσε να πατήσει.

Αντιθέτως, οι Κολομβιανοί είδαν τους Βραζιλιάνους να πετυχαίνουν και 2ο γκολ (πάλι από στημένη φάση και πάλι με στόπερ). Οταν ο Νταβίντ Λουίς έστησε την μπάλα για να εκτελέσει το φάουλ στο 69' λίγοι πίστεψαν ότι θα νικήσει τον Οσπίνα, και όμως ο κεντρικός αμυντικός της Παρί τα κατάφερε, με ευθύνη και του Κολομβιανού πορτιέρο.

Για να διαφυλάξουν το πολύτιμο 2-0, οι Βραζιλιάνοι φόρεσαν το ένδυμα του απόλυτου ποδοσφαιρικού κυνισμού. Δεν τους ενδιέφερε τίποτα άλλο εκτός από το να απομακρύνουν την μπάλα, πολλές φορές με πανικό που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το σκορ. Δεν τα κατάφεραν στο 78', ο Σέζαρ έκανε πέναλτι στον Μπάκα αλλά προς γενική κατάπληξη δεν αποβλήθηκε. Οπως και να έχει, ο Χάμες ευστόχησε και μείωσε σε 2-1 αλλά μέχρι εκεί η αντίδραση των Κολομβιανών. Μόχθησαν βέβαια πολύ μέχρι το τέλος αλλά η "σελεσάο" με νύχια και με δόντια κράτησε. Εχασε όμως τον Νεϊμάρ που αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν τη λήξη.

MVP

Σ' αυτήν τη Βραζιλία βασιλεύουν οι αμυντικοί και ιδιαίτερα οι στόπερ. Αυτοί σκόραραν (Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ), αυτοί κράτησαν την Κολομβία έξω από την περιοχή του Σέζαρ, αυτοί ήταν οι μεγάλες μορφές. Τεράστια, άρα, η απώλεια του πρώτου από τον ημιτελικό με τη Γερμανία.

Aδύναμος Κρίκος

Ο σενιόρ Αλόνσο Φερνάντεθ δεν μας τα είπε καλά τα πράγματα. Αφησε το σκληρό παιχνίδι στο πρώτο μέρος, εν συνεχεία αναγκάστηκε να βγάλει κάρτες και στο τέλος "κατάπιε" την αποβολή του Σέζαρ.

Σχόλιο

Οσο ζει, ελπίζει η Βραζιλία. Μία ομάδα που βγάζει τεράστια αποθέματα ενέργειας, που παίρνει έξτρα καύσιμο από την κερκίδα αλλά και που, κακά τα ψέματα, έχει σοβαρά ποδοσφαιρικά ελλείμματα. Η Κολομβία άφησε την τελευταία ικμάδα της δύναμής της στο τερέν αλλά παρασύρθηκε από τους Βραζιλιάνους και πήγε το παιχνίδι στο πάθος και στα μαρκαρίσματα.

To vine του αγώνα

Ο Σέζαρ κάνει πέναλτι στον Μπάκα και παίρνει... κίτρινη κάρτα.

Το γράφημα του αγώνα

Σ' αυτά τα σημεία του γηπέδου πάτησε ο Νεϊμάρ μέχρι περίπου το 60'. Στο τέλος αποχώρησε τραυματισμένος.

Βραζιλία - Κολομβία 2-1

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Μαϊκόν, Φερναντίνιο, Παουλίνιο (86' Ερνάνες), Οσκαρ, Χουλκ (83' Ραμίρες), Φρεντ, Νεϊμάρ (88' λ.τρ. Ενρίκε)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Αρμέρο, Σάντσεζ, Ροντρίγκες, Κουαδράδο (80' Κιντέρο), Γκουαρίν, Ζούνιγκα, Γκουτιέρεζ (70' Μπάκα), Ιμπάρμπο (46' Ράμος)

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το 1-0 της Βραζιλίας από τον Τιάγκο Σίλβα:

Η... τούμπα του Νεϊμάρ:

Δείτε τη γκολάρα του Νταβίντ Λουίζ:

Η απίθανη ενέργεια του Χάμες:

Δείτε το πέναλτι που κέρδισε η Κολομβία:

Δείτε το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες:

News 24/7

24MEDIA NETWORK