Οι ΗΠΑ σήκωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στις γυναίκες

Σ' έναν εκπληκτικό τελικό, οι ΗΠΑ επικράτησαν με 5-2 της Ιαπωνίας και κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Μεγάλη πρωταγωνίστρια η Κάρλι Λόιντ που σημείωσε χατ τρικ σε διάστημα 13 λεπτών!

Οι ΗΠΑ σήκωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στις γυναίκες

Σε μία επανάληψη του τελικού του 2011, οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν την Ιαπωνία, και έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τη Κάρλι Λόιντ.

Η 33χρονη παίκτρια των Χιούστον Ντας ήταν σε εκπληκτική κατάσταση, καθώς σημείωσε χατ τρικ σε διάστημα 13(!) λεπτών, ενώ ενδιάμεσα η Λόρεν Χόλιντεϊ είχε βάλει κι αυτήν την υπογραφή της στο τρομερό ξεκίνημα των ΗΠΑ. Η Ογκίμι μείωσε σε 4-1 στο 27ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με την Αμερική να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Οι ΗΠΑ σήκωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στις γυναίκες

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52' η Τζόνστον έστειλε άθελά της την μπάλα στα δίχτυα της Σόλο, με αποτέλεσμα οι Ιαπωνέζες να... αναθαρρήσουν, όμως δύο λεπτά αργότερα η Τόμπιν Χιθ δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας στις -τυπικά- φιλοξενούμενες, δίνοντας εκ νέου "αέρα" τριών γκολ στην Αμερική.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις ΗΠΑ να πανηγυρίζουν το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας του, ούσα η πρώτη χώρα που καταφέρνει το συγκεκριμένο επίτευγμα σε επίπεδο γυναικών.

Οι συνθέσεις

ΗΠΑ: Σόλο, Κρίγκερ, Τζόνστον, Σάουερμπραν, Κλίνγκενμπεργκ, Χιθ (79' Γουάμπατς), Χόλιντεϊ, Ράπινο (61' Ο' Χάρα), Λόιντ, Μόργκαν (86' Ραμπόν)

Ιαπωνία: Καϊχόρι, Αριγιόσι, Ιβασιμίζου (33' Σάβα), Κουμαγκάι, Σαμεσίμα, Καβασούμι (39' Σουγκασάβα), Σακαγκούτσι, Ουτσούγκι, Μιγιάμα, Ονο (60' Ιβαμπούτσι), Ογκίμι

News 24/7

24MEDIA NETWORK