Οι Ρώσοι... ζήλεψαν την τεχνολογία του "Καραϊσκάκης"

Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται πίσω σε σχέση με πολλά της Ευρώπης, παρόλα αυτά οι Ρώσοι αντέγραψαν μία τεχνολογική καινοτομία που χρησιμοποιείται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ενόψει του Μουντιάλ 2018.

Οι Ρώσοι... ζήλεψαν την τεχνολογία του "Καραϊσκάκης"
grasidi

Το γήπεδο του Ολυμπιακού βρίσκεται στην κατηγορία των τεσσάρων αστεριών από την UEFA, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Champions League και Europa League.

Η διοίκηση των ερυθρολεύκων πήρε μία σημαντική απόφαση με τη λήξη της περσινής σεζόν, αντικαθιστώντας τον χλοοτάπητα που υπήρχε με εκείνον της τεχνολογίας SISGrass. Δηλαδή υβριδικό που αποτελείται από φυσικό γρασίδι και πλαστικό σε στρατηγικά τοποθετημένα σημεία.

Παράλληλα έγιναν και κάποιες εργασίες στο χώρο έτσι ώστε να τοποθετηθεί ειδικό σύστημα άρδευσης και συλλογής του περιττού νερού. Τα γήπεδα που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία είναι λίγα στην Ευρώπη, αλλά όπως φαίνεται, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, θα γίνουν.. πολλά.

Οι Ρώσοι μάλιστα φαίνεται πως... ζήλεψαν το "Καραϊσκάκης" και για αυτό το λόγο αποφάσισαν να αλλάξουν τον χλοοτάπητα στο Luzhniki όπου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Μουντιάλ το 2018. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί σε 100% φυσικό χορτάρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK