Oμολογία FIFA: Ηξερε για τους Βορειοκορεάτες εργάτες στη Ρωσία

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι Βορειοκορεάτες εργάτες εργάζονταν "υπό απαράδεκτες συνθήκες" στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας που θα γίνει το 2018.

Oμολογία FIFA: Ηξερε για τους Βορειοκορεάτες εργάτες στη Ρωσία

Μετά από μία μακρά περίοδο... αμηχανίας και αρκετά μισόλογα, η FIFA αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πράγματι στα έργα για το Μουντιάλ του 2018 εργάστηκαν, υπό απαράδεκτες συνθήκες, εργάτες από την Βόρεια Κορέα.

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη την είχε κάνει περιοδικό από την Νορβηγία σε παγκόσμια αποκλειστικότητα. Προκλήθηκε σάλος, το θέμα "έπαιξε" παντού αλλά στη FIFA ουσιαστικά σφύριζαν αδιάφορα και πετούσαν την μπάλα στην εξέδρα.

Οι πρόεδροι όμως των ομοσπονδιών της Σουηδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας αξίωσαν από την παγκόσμια ομοσπονδία εξηγήσεις. Και ο Τζιάνι Ινφαντίνο αναγκάστηκε να "ομολογήσει". Γραπτώς μάλιστα.

Στην επιστολή που απέστειλε στους τέσσερις προέδρους o επικεφαλής της FIFA τόνισε ότι "γνωρίζουμε και καταδικάζουμε τις συχνά απαίσιες συνθήκες εργασίας υπό τις οποίες απασχολούνται οι εργάτες από τη Βόρεια Κορέα αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου".

Αν ίδρωσε το αυτί των Ρώσων διοργανωτών και του Βλάντιμιρ Πούτιν; Ελάτε τώρα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK