Πιο αργά στη δουλειά ελέω Μουντιάλ!

Σε διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες βρίσκονται τα μεγάλα γερμανικά συνδικάτα προκειμένου τα μέλη του να απολαμβάνουν "προνομιακής" μεταχείρισης τις ημέρες που η Εθνική Γερμανίας αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Πιο αργά στη δουλειά ελέω Μουντιάλ!

Η διαφορά της ώρας με τη χώρα του καφέ καθιστά δύσκολη υπόθεση την παρακολούθηση των αγώνων (πολλοί εξ αυτών θα αρχίζουν μετά τα μεσάνυχτα) και κατά συνέπεια και το πρωινό ξύπνημα στη συνέχεια για δουλειά.

Ο Ρόμπερτ Φέιγκερ, επικεφαλής του συνδικάτου στον τομέα των κατασκευών, τόνισε σχετικά: "Θα ήταν ευχής έργον να δείξουν οι εργοδότες κατανόηση και προσαρμοστικότητα σ' αυτό το ζήτημα. Θα μπορούσαμε να ερχόμαστε στη δουλειά λίγο αργότερα όταν αγωνίζεται η Εθνική ομάδα".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μίχαελ Βασιλειάδης (σ.σ. προφανώς ελληνικής καταγωγής) ο οποίος είναι επικεφαλής συνδικαλιστικού σωματείου για εργαζόμενους στο χώρο της ανακύκλωσης και των χημικών προϊόντων. "Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπε να αναζητήσουν φόρμουλα για τη διαφοροποίηση των βαρδιών στις ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Κατά άλλες πηγές ήδη κάποιοι εργοδοτικοί φορείς έχουν συναινέσει σε σχετικά αιτήματα ενώ θετικά έχουν τοποθετηθεί και Γερμανοί βουλευτές.

Εν τω μεταξύ, πριν από μερικές ημέρες οι γερμανικές αρχές επέτρεψαν τη δημόσια προβολή των παιχνιδιών της Εθνικής Γερμανίας ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα σε προκαθορισμένες περιοχές. "Το να παρακολουθεί κανείς ποδόσφαιρο είναι απλώς μέρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου", τόνισε η Υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Μπάρμπαρα Χέντρικς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK