Πάρτι η Κροατία, έκανε... παιχνιδάκι την Αργεντινή του Μέσι

Η Κροατία όχι μόνο πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Μουντιάλ αλλά το έκανε με αυτοκρατορικό τρόπο, ισοπεδώνοντας με 3-0 την... κάτι από ομάδα Αργεντινή που απειλείται με αποκλεισμό-σοκ!

Croatia's Luka Modric, right, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the group D match between Argentina and Croatia at the 2018 soccer World Cup in Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Croatia's Luka Modric, right, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the group D match between Argentina and Croatia at the 2018 soccer World Cup in Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Είναι αλήθεια πως η Αργεντινή κατέβηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας ως ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο, ούσα άλλωστε φιναλίστ τέσσερα χρόνια πριν στην Βραζιλία και έχοντας στο ρόστερ της τον Λιονέλ Μέσι, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του να πάρει την μεγάλη κούπα και να θεωρείται ισάξιος του Μαραντόνα.

Εξίσου αλήθεια είναι όμως ότι μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της στη φάση των ομίλων η Αργεντινή έχει απογοητεύσει οικτρά, έχει αποτύχει παταγωδώς στα πρώτα 180 λεπτά παρουσίας της και πλέον η δαμόκλεια σπάθη ενός -εξευτελιστικού- αποκλεισμού κρέμεται πάνω από το κεφάλι της.

Η πρεμιέρα της με την Ισλανδία έφερε γκρίνιες ελέω του 1-1 όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που αναμένεται να ακολουθήσει τώρα, από την στιγμή που η Κροατία ταπείνωσε την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι επικρατώντας με το εξωπραγματικό 3-0!

Ρέμπιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς κάρφωσαν με τα γκολ τους το φέρετρο της "αλμπισελέστε", που μοιάζει αυτή τη στιγμή μία ομάδα απείθαρχη και χωρίς σχέδιο στο γήπεδο, χωρίς προσανατολισμό και ξεκάθαρη τακτική και με τον Μέσι "φάντασμα" του καλού του εαυτού και περιστοιχισμένοι από χρυσές... μετριότητες.

Argentina's Lionel Messi reacts after the second goal of Croatia during the group D match between Argentina and Croatia at the 2018 soccer World Cup in Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Argentina's Lionel Messi reacts after the second goal of Croatia during the group D match between Argentina and Croatia at the 2018 soccer World Cup in Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Με αυτά τα δεδομένα, οι Κροάτες άξιζαν 100% τον θρίαμβό τους πετυχαίνοντας όλα τα γκολ τους στο ονειρεμένο για αυτούς δεύτερο μέρος (από τις πιο "δεμένες" και μπαρουτοκαπνισμένες ομάδες του τουρνουά), ενώ στον αντίποδα οι Αργεντινοί δεν ξέρουν τι τους... ξημερώνει.

Ειδικά αν η Ισλανδία επικρατήσει της Νιγηρίας την Παρασκευή, μάλλον θα πρέπει να φτιάχνουν βαλίτσες για την επιστροφή στην πατρίδα τους πολύ πιο σύντομα απ'ότι υπολόγιζαν.

Όσον αφορά στα άλλα δύο ματς της 8ης ημέρας του Μουντιάλ, η Γαλλία επικράτησε 1-0 του Περού ,με σκόρερ τον Εμπαπέ και έγινε η τρίτη χρονικά ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση ενώ Δανία και Αυστραλία έμειναν στο 1-1 (Έρικσεν και Τζέντινακ οι σκόρερ).

ΔΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 1-1

ΓΑΛΛΙΑ - ΠΕΡΟΥ 1-0

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΡΟΑΤΙΑ 0-3

Περισσότερα για τα παιχνίδια και το πανόραμα του Μουντιάλ ΕΔΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK