CR7: Από τους λυγμούς στις υποκλίσεις

Από τα δάκρυα του 2004, στις υποκλίσεις του 2013. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν, είναι και θα παραμείνει μεγάλος, στα εύκολα και στα δύσκολα. Το Contra.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται σημαντικές στιγμές του Πορτογάλου με το εθνόσημο στο στήθος.

CR7: Από τους λυγμούς στις υποκλίσεις

Από το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιουλίου 2004, όταν ο 19χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο ξεσπούσε σε λυγμούς μετά την ήττα στον τελικό του Euro από την Ελλάδα, πέρασαν 9 και πλέον χρόνια. Ο CR7 ενηλικιώθηκε, από ανερχόμενο αστέρι και μαθητής των πρεσβυτέρων Πορτογάλων, έγινε σούπερ σταρ, δάσκαλος και καθοδηγητής της εθνικής του ομάδας, φιλοδοξώντας να την πάει ως την κορυφή.

Το βράδυ της Τρίτης (19/11) ο Κριστιάνο Ρονάλντο βίωσε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικές επιτυχίες στην καριέρα του. Ήταν αυτός που πήρε την Πορτογαλία από το χέρι και με τρία γκολ (στο 3-2 επί της Σουηδίας στη Σόλνα) εξασφάλισε την παρουσία της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είχε προηγηθεί το γκολ που είχε σημειώσει στον πρώτο αγώνα την Παρασκευή Λισαβόνα (1-0) και έδινε το αβαντάζ στους Ίβηρες.

Ανάγκασε δε ακόμη και τον υπερόπτη Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

Σπουδαία και ανεξίτηλη στιγμή, όμως δεν ήταν η μόνη. Στο παρελθόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει κι άλλα σημαντικά γκολ για την Πορτογαλία.

Όπως για παράδειγμα στο πριν από 1,5 χρόνο στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας, όταν με δικά του γκολ η Πορτογαλία νίκησε την Ολλανδία με 2-1 ανατρέποντας το σκορ και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Λίγες μέρες αργότερα "χτύπησε" και πάλι, όταν με δικό του γκολ η Πορτογαλία επιβλήθηκε 1-0 της Τσεχίας στα προημιτελικά και πήρε την πρόκριση για τους "4" της διοργάνωσης.

Στα ημιτελικά με την Ισπανία, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι αφού τόσο η κανονική διάρκεια όσο και η παράταση δεν είχε γκολ (0-0). Στα πέναλτι ο Ρονάλντο είχε λάβει εντολή να εκτελέσει πέμπτος, όμως δεν πρόλαβε αφού τα χαμένα πέναλτι των Μουτίνιο και Άλβες νωρίτερα, έστειλαν την Ισπανία στον τελικό. Στο τέλος του αγώνα η απογοήτευση στο πρόσωπο του Πορτογάλου ήταν κάτι παραπάνω από έντονη.

Λίγα χρόνια νωρίτερα πάντως στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της Πορτογαλίας, όχι τόσο για τις επιδόσεις του, όσο για το γεγονός ότι στο παιχνίδι με την Αγγλία είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, σχεδόν ικετεύοντας τον διαιτητή για την αποβολή του Ρούνεϊ. Όταν επέστρεψε στην Αγγλία μετά το τέλος της διοργάνωσης, έγινε δέκτης σφοδρών αποδοκιμασιών ακόμη και από οπαδούς της Γιουνάιτεντ για τη συμπεριφορά του. Δείτε στο 5ο λεπτό του video που ακολουθεί, το σχετικό περιστατικό...

News 24/7

24MEDIA NETWORK