Δημοσιεύει ολόκληρη την έρευνα η FIFA

H FIFA αποφάσισε να δημοσιεύσει ολόκληρη την έκθεση του Μάικλ Γκαρσία, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη σε συνάντηση των μελών στο Μαρόκο. Ομόφωνη η απόφαση με στόχο να αρθεί το πέπλο της μυστικότητας πάνω από την έρευνα.

Δημοσιεύει ολόκληρη την έρευνα η FIFA

Οι πιέσεις των ΜΜΕ και του κόσμου είχαν ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι της FIFA να αποφασίσουν ομόφωνα τη δημοσίευση του -430 σελίδων- πορίσματος του υπεύθυνου ερευνών, Μάικλ Γκαρσία.

Ο Αμερικανός δικηγόρος ασχολήθηκε με το φαινόμενο της "διαφθοράς" των μελών της FIFA, με σκοπό να επιλέξουν τη Ρωσία και το Κατάρ ως διοργανώτριες χώρες των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022 αντίστοιχα.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να άρει το πέπλο της μυστικότητας τόσο για την ίδια, όσο και για τη γενικότερη ανεξάρτητη έρευνα.

Σε μία τρίωρη συνάντηση που διεξήχθη στο Μαρόκο, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής αποφάσισαν να δημοσιεύσουν το πλήρες έγγραφο της έρευνας.

Να θυμίσουμε πως χθες (18/12) ο Γκαρσία δήλωσε τη παραίτηση του με την αιτιολογία πως η περίληψη των 42 σελίδων που έδωσε η FIFA στη δημοσιότητα είχε πολλές ανακρίβειες, παραποιήθηκαν στοιχεία κι είχε αρκετές ελλείψεις.

Διαβάστε ακόμα:

Παραιτήθηκε ο άνθρωπος που έκανε την ανεξάρτητη έρευνα για τη FIFA

Η FIFA απορρίπτει τις κατηγορίες του Γκαρσία για το πόρισμά της

Γκαρσία: "Λανθασμένη η έκθεση της FIFA"

Πόρισμα FIFA: "Καθαρό" το Κατάρ, κατηγορίες σε Αγγλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK