Νοέμβρη ή Δεκέμβρη το Μουντιάλ του 2022 προτείνει η FIFA

Το ενδεχόμενο να διεξαχθεί καλοκαίρι το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 έχει σχεδόν απορριφθεί, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να έχει προτείνει τους μήνες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου για την διεξαγωγή του.

Νοέμβρη ή Δεκέμβρη το Μουντιάλ του 2022 προτείνει η FIFA

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 πιθανότατα δεν θα διεξαχθεί καλοκαίρι όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά χειμώνα, εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αφόρητη ζέστη θα δυσκολέψει πολύ τους ποδοσφαιριστές, με την διοργανώτρια αρχή να στρέφεται πλέον σε ένα... χειμερινό Μουντιάλ.

Η πρόταση που μελετά η FIFA, θέλει τη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του 2022. Ωστόσο, οι διαθέσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης είναι περιορισμένες. Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες, ενώ τον Απρίλιο ακολουθεί το Ραμαζάνι.

Νοέμβρη ή Δεκέμβρη το Μουντιάλ του 2022 προτείνει η FIFA

Βέβαια, αντιδράσεις ασφαλώς και θα υπάρξουν, καθώς μόνο εύκολο δεν είναι αυτό το σενάριο. Για να διεξαχθεί χειμώνα το Μουντιάλ, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα, αλλά και οι διασυλλογικές διοργανώσεις σε αυτό το διάστημα κάτι που πρέπει να γίνει σε συνεννόηση κυρίως με την UEFA.

Επίσης, αντιδράσεις υπάρχουν και από τις αφρικανικές ομοσπονδίες αφού για τον Ιανουάριο του 2023 έχει οριστεί να διεξαχθεί το Κόπα Άφρικα στη Γουϊνέα. Όπως και να έχει, η απόφαση για την τελική ημερομηνία διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 αναμένεται να ανακοινωθεί τον προσεχές Μάρτιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK