Ο Σεΐχης του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Μεγάλη συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί και φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, υποστηρίζοντας ότι όλα θα κυλήσουν κατ' ευχήν για τη χώρα του.

Ο Σεΐχης του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Στην πρώτη του συνέντευξη ως εμίρης του Κατάρ, υπερασπίστηκε την χώρα του απέναντι στις κατηγορίες ότι χρηματοδοτεί τρομοκράτες και τόνισε πως στηρίζει τον αγώνα απέναντι στο ISIS.

"Δεν χρηματοδοτούμε εξτρεμιστές . Αν μιλάτε για συγκεκριμένες ενέργειες σε Συρία και Ιράκ. θεωρούμε ότι είναι τρομοκρατικές", είπε αρχικά ο Σεΐχης, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε αν το Κατάρ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα της Χαμάς.

"Υποστηρίζουμε όλο το λαό της Παλαιστίνης. Πιστεύουμε ότι η Χαμάς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του λαού της Παλαιστίνης . Η Χαμάς είναι πιο ρεαλιστική τώρα. Πιστεύουν στην ειρήνη και θέλουν ειρήνη. Αλλά πρέπει και η άλλη πλευρά να θέλει το ίδιο και να δει τα πράγματα με ρεαλισμό".

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο δήλωσε: "Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το Κατάρ έχει την υποδομή και θα προσφέρει ένα από τα καλύτερα Παγκόσμια Κύπελλα στην ιστορία. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Πολλοί δεν θέλουν να δεχτούν και να αντιληφθούν ότι μια μικρή χώρα, μουσουλμανική, μπορεί να τελέσει ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός".

Ερωτηθείς για τους πολλούς θανάτους εργατών (πάνω από 1.000) και τα προβλήματα που υπάρχουν, ο Σεΐχης απάντησε: "Ναι, είναι αλήθεια, είχαμε προβλήματα, όμως τα λύνουμε και επιβάλουμε τους νόμους. Αλλάζουμε τους νόμους και τους επιβάλουμε. Σας το λέω, διότι είναι μεγάλο πλήγμα και για εμένα αυτό".

Σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες και τα συστήματα air condition στα γήπεδα είπε: "Εχουμε την τεχνολογία εδώ και δέκα χρόνια και ήδη λειτουργεί αυτό το σύστημα σε ένα από τα γήπεδά μας. Στο 100% θα λειτουργεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

Τέλος, σχολίασε τη σκέψη να διεξαχθεί το φθινόπωρο κι όχι το καλοκαίρι η διοργάνωση: "Εμείς είμαστε έτοιμοι να το διοργανώσουμε το καλοκαίρι. Σε μια τελική όμως, η FIFA θα αποφασίσει πότε είναι καλύτερη εποχή. Είμαστε έτοιμοι και για τα δυο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK