Τελικός Μουντιάλ στις 23 Δεκεμβρίου!

Η UEFA επιβεβαίωσε τα όσα είχαν διαρρεύσει στον Τύπο για τις ημέρες διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 του Κατάρ, με την πρότασή της να θέλει τον τελικό της διοργάνωσης για τις 23 Δεκεμβρίου του 2022, δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του εν λόγω έτους.

Τελικός Μουντιάλ στις 23 Δεκεμβρίου!

Η πρόταση που μελετά η FIFA, θέλει τη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του 2022. Ωστόσο, οι διαθέσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης είναι περιορισμένες. Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες, ενώ τον Απρίλιο ακολουθεί το Ραμαζάνι.

Μάλιστα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία επιβεβαίωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky Sports τα όσα είχαν διαρρεύσει στον Τύπο για την προτεινόμενη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του τελικού του Μουντιάλ του Κατάρ, που δεν είναι άλλη από την 23η Δεκεμβρίου.

Παραμονές Χριστουγέννων, ένας ιδιαίτερος τελικός, μία ιδιαίτερη διοργάνωση την οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να διεξάγεται το καλοκαίρι.

Βέβαια, αντιδράσεις ασφαλώς και θα υπάρξουν, καθώς μόνο εύκολο δεν είναι αυτό το σενάριο. Για να διεξαχθεί χειμώνα το Μουντιάλ, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα, αλλά και οι διασυλλογικές διοργανώσεις σε αυτό το διάστημα κάτι που πρέπει να γίνει σε συνεννόηση κυρίως με την UEFA.

Επίσης, αντιδράσεις υπάρχουν και από τις αφρικανικές ομοσπονδίες αφού για τον Ιανουάριο του 2023 έχει οριστεί να διεξαχθεί το Κόπα Άφρικα στη Γουϊνέα. Όπως και να έχει, η απόφαση για την τελική ημερομηνία διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 αναμένεται να ανακοινωθεί τον προσεχές Μάρτιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK