Λάζαρ: Έτσι θα κερδίσουμε την Ελλάδα

Ο... Δούρειος Ίππος των Ρουμάνων, Κοστίν Λάζαρ, αποκαλύπτει δυνατά σημεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μας στους συμπατριώτες του

Λάζαρ: Έτσι θα κερδίσουμε την Ελλάδα

Ο 32χρονος μέσος του ΠΑΟΚ ανέλυσε ομαδικά και ατομικά την Εθνική Ελλάδας στο "click.ro". Διαβάστε τις τοποθετήσεις του που έχουν έντονο χρώμα ΠΑΟΚ:

1.Το στυλ των Ελλήνων: "Στην Ελλάδα δεν αρέσει το φουλ επιθετικό παιχνίδι. Ψάχνουν ένα γκολ για να τελειώσουν το παιχνίδι. Αν, όμως, δεχθούν οι ίδιοι ένα γκολ και πρέπει να τρέξουν έχουν μεγάλα προβλήματα".

2.Οι στημένες φάσεις, το δυνατό σημείο: "Είναι ξεκάθαρο ότι πετυχαίνουν λίγα γκολ, αλλά εκμεταλλεύονται τις λίγες ευκαιρίες τους, συχνά από στημένες φάσεις. Αυτό σημαίνει πώς είναι πολύ αποτελεσματικοί και δυνατοί στις μονομαχίες. Αν έπρεπε να διαλέξεις το δυνατό σημείο τους, θα ήταν αυτό: οι στημένες φάσεις. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, γιατί είχαμε προβλήματα σ' αυτό τον τομέα τελευταία".

3.Ο καθαρόαιμος επιθετικός Σαλπιγγίδης: "Δεν το λέω γιατί είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στον ΠΑΟΚ. Είναι πραγματικά ένας σούπερ παίκτης, ένας καθαρόαιμος επιθετικός. Έχει σπουδαία εμπειρία και είναι ένας αληθινός σκόρερ που δεν χάνει την ευκαιρία όποτε του δοθεί".

4.Ο Αθανασιάδης που μοιάζει στον Μπόγκνταν Στάνκου: "Ένας πολύ ταλαντούχος, νεαρός επιθετικός. Θεωρείται μία από τις μεγάλες ελπίδες των Ελλήνων. Στην εκτέλεση είναι ένας παίκτης στο στυλ του Μπόγκνταν Στάνκου και πολύ καλός στο να κυνηγά ευκαιρίες. Δεν πιστεύω πώς θα είναι βασικός, αλλά θα τον βρούμε στον δρόμο μας".

5.Ο Τζιόλης είναι βράχος: "Είναι ο πιο κοντινός συνεργάτης μου στον ΠΑΟΚ. Είναι σαν βράχος και πολύ έξυπνος. Όποιος παίξει στο κέντρο θα έχει μεγάλα προβλήματα μαζί του. Θα πρέπει να αποφύγει την ευθεία επαφή μαζί του και να αναπτύξει ταχύτητα".

6.Ο Νίνης φτιάχνει το επιθετικό παιχνίδι: "Είναι ο πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής της εθνικής Ελλάδας, το κουμάντο της. Κάνει όλο τη δημιουργικό παιχνίδι και είναι ο παίκτης που έρχεται πίσω από τους επιθετικούς. Είναι πραγματικό δεκάρι και θα φορούσε τη φανέλα με το 10, αν δεν την είχε καπαρώσει ο αρχηγός της, Καραγκούνης. Έπαιξε στην Πάρμα, έχει εμπειρία και θα πρέπει να τον προσέξουμε".

7.Ο Τζαβέλλας είναι σαν ένα λυσσασμένο σκυλί: "Είναι ένα γρήγορα αριστερό μπακ, δυνατό και επιθετικογενές. Ανεβαίνει πολύ στη επίθεση και βοηθά στο κομμάτι της ανάπτυξης. Ο Ματέλ ή όποιος άλλος παίξει στα αριστερά θα έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει και θα πρέπει να δέχεται σταθερά βοήθειες από τον δεξιό χαφ".

8. Ο Κατσουράνης κινητήριος μοχλός: "Είναι πολύ έμπειρος παίκτης, που έχει φθάσει τα 34 χρόνια. Έχει ευελιξία και μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός και ως μέσος. Είναι ο παίκτης που μαζεύει την ομάδα γύρω του και μαζί μες τον Καραγκούνη ανεβάζουν το ηθικό των συμπαικτών τους. Από τους ελάχιστους εναπομείναντες παίκτες της ομάδας που κατέκτησε το EURO του 2004".

9. Μήτρογλου, η Νο 1 απειλή: "Είναι ο μόνος παίκτης που δεν ανήκει στον ΠΑΟΚ, όπως οι προηγούμενοι που ανέφερα, αλλά θα σας δώσω στοιχεία. Αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και είναι άμεσος αντίπαλό μου. Είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης και σκόραρε 10 γκολ σε 8 ματς ελληνικού πρωταθλήματος. Χρειάζεται μαρκάρισμα σε κάθε θέση, σε κάθε ευκαιρία. Στην Ελλάδα συζητιέται ότι θα πάει στη Λίβερπουλ το Γενάρη έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Είναι σταθερός, έχει καλό κεφάλι. Ο Μήτρογλου είναι η μεγαλύτερη απειλή".

10.Το μικρό γήπεδο-έδρα της Ελλάδας: "Έχουμε πολύ περισσότερους οπαδούς. Ξέρουν πως να κάνουν οι Έλληνες οπαδοί κερκίδα, αλλά δεν μας τρομάζει. Στα ευρωπαϊκά ματς, απαγορεύονται οι πυρσοί και τα βεγγαλικά, τα οποία τους αρέσουν πολύ. Θα είναι θορυβώδης η ατμόσφαιρα, αλλά το Καραϊσκάκη, η έδρα του Ολυμπιακού, δεν παίρνει περισσότερους από 30.000 οπαδούς. Η "Νασιονάλ Αρίνα" θα γεμίσει από 55.000 οπαδούς και πιστεύω ότι σ' αυτό τον τομέα έχουμε πλεονέκτημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK