"Χτύπημα σκορπιού" αλά... Χιγκίτα στην εθνικη Ουρουγουάης!

Το "χτύπημα του σκορπιού" είναι μία κίνηση που έχει... πατέρα τον Ρενέ Χιγκίτα όμως πολλοί από τότε τον έχουν μιμηθεί. Ο τελευταίος ήταν ο κίπερ της Ουρουγουάης σε προπόνηση της "σελέστε" (VIDEO)!

Uruguay's Luis Suarez celebrates his team's goal during a friendly soccer match against Uzbekistan in preparation for the 2018 Russia World Cup in Montevideo, Uruguay, Thursday, June 7, 2018. (AP Photo/Matilde Campodonico)
Uruguay's Luis Suarez celebrates his team's goal during a friendly soccer match against Uzbekistan in preparation for the 2018 Russia World Cup in Montevideo, Uruguay, Thursday, June 7, 2018. (AP Photo/Matilde Campodonico) AP PHOTO/MATILDE CAMPODONICO

Ο Ρενέ Χιγκίτα είναι ο άνθρωπος που έκανε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να μιλάει για το "χτύπημα του σκορπιού" επινοώντας αυτή την κίνηση κατά τη διάρκεια φιλικού της Κολομβίας με την Αγγλία (στο παλιό "Γουέμπλεϊ") το 1995.

Έκτοτε έχουν περάσει 23 ολόκληρα χρόνια και πολλοί είναι εκείνοι που μπήκαν σε πειρασμό να τον... αντιγράψουν για να πάρουν μέρος από τη δόξα του, κάνοντας ανάλογη απόκρουση είτε κατά τη διάρκεια αγώνων επίδειξης είτε προπονήσεων.

Ο τελευταίος που το έκανε πάντως, λίγες ώρες πριν την έναρξη του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Πρόκειται για τον γκολκίπερ της Ιντεπεντιέντε, Μαρτίν Καμπάνια που σταμάτησε σουτ του Λουίς Σουάρες με αυτό τον τρόπο, με τους ανθρώπους της "σελέστε" να μη χάνουν την ευκαιρία και να ανεβάζουν την εντυπωσιακή φάση στον επίσημο λογαριασμό της εθνικής ομάδας στο Twitter.

News 24/7

24MEDIA NETWORK