Γηραιότερος ο Ταμπάρες, αλλά τον Ρεχάγκελ δεν τον... φτάνει!

Ο Όσκαρ Ταμπάρες μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως είναι ο γηραιότερος από τους 32 προπονητές που παίρνουν μέρος στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όμως το ρεκόρ του Ότο Ρεχάγκελ δεν μπόρεσε να το σπάσει...

Γηραιότερος ο Ταμπάρες, αλλά τον Ρεχάγκελ δεν τον... φτάνει!
AP PHOTO/MATILDE CAMPODONICO, AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Το ματς απέναντι στην Αίγυπτο ήταν ιστορικό για τον Όσκαρ Ταμπάρες (χρειάστηκε τις πατερίτσες του για να πάει στον πάγκο λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει) καθώς πέρα από το γεγονός πως είναι ο μακροβιότερος τεχνικός από όσους είναι στα γήπεδα της Ρωσίας (στο τιμόνι της Ουρουγουάης από το 20061) είναι και ο γηραιότερος.

Ο "γερόλυκος των πάγκων" Ταμπάρες που κουβαλάει σπουδαίες επιτυχίες τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο (Copa America το 2011 μεταξύ άλλων) κάθισε στον πάγκο της "σελέστε" σε ηλικία 71 ετών και είναι πλέον ο γηραιότερος από τους 32 συνολικά που κοουτσάρουν σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεν είναι πάντως ο γηραιότερος που έχει εμφανιστεί ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ αφού αυτό τον τίτλο τον έχει ο Ότο Ρεχάγκελ, με τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας από το 2004 να δηλώνει "παρών" το 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, όταν ήταν τότε 72 ετών.

Φυσικά, η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο στην ταυτότητα του "Χερ Ότο" ο οποιός ετοιμάζεται να κλείσει στις 9 Αυγούστου τα 80 χρόνια ζωής και εξακολουθεί να είναι το ίδιο ακμαίος όπως και την εποχή που ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας πριν περίπου 15 χρόνια.

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

News 24/7

24MEDIA NETWORK