H κατάρα των ημιτελικών έφτασε τα... 50 χρόνια για τους Άγγλους!

Η Αγγλία άγγιξε ιστορική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1966 όμως απέτυχε αφού δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από την κατάρα των ημιτελικών που την ακολουθεί εδώ και 50 χρόνια!

England head coach Gareth Southgate, 2nd left, comforts England's Danny Rose, left, after loosing the semifinal match between Croatia and England at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, July 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
England head coach Gareth Southgate, 2nd left, comforts England's Danny Rose, left, after loosing the semifinal match between Croatia and England at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, July 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Εμφανίστηκαν σοβαροί, μετρημένοι, γεμάτοι ενέργεια, με πλάνο, με σωστή τακτική προσέγγιση και με έναν Χάρι Κέιν να ηγείται στον πίνακα των σκόρερ. Επιπλέον, έφτασαν κοντά στο μεγάλο στόχο του τελικού αφού από πολύ νωρίς προηγήθηκαν με την εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ στο 5'.

Παρόλα αυτά το "It's coming home" δεν επαληθεύτηκε μέχρι τέλους για τους Άγγλους, με τον Πέρισιτς και τον Μάντζουκιτς να υπογράφουν μία συγκλονιστική ανατροπή για τους Κροάτες στην κανονική διάρκεια και στην παράταση και τους παίκτες του Σαουθγκέιτ να είναι πλέον αναγκασμένοι να γυρίσουν σε λίγες ημέρες στην πατρίδα χωρίς το μεγάλο τρόπαιο μαζί τους.

Μάλιστα για τους λάτρεις της στατιστικής, η Αγγλία "καταδικάστηκε" για μία ακόμα φορά από την τρομερά αρνητική παράδοση που την ακολουθεί σε ημιτελικούς, μιας που στην τελευταία 50ετία έχει τέσσερις διαδοχικές ήττες σε μεγάλες διοργανώσεις όταν παίζει για να προκριθεί στον τελικό.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1968 αποκλείστηκε από την ενωμένη τότε Γιουγκοσλαβία, το 1990 την πλήγωσε η Δυτική Γερμανία στο Μουντιάλ της Ιταλίας (με τα χαμένα πέναλτι των Πιρς και Γουόντλ), έξι χρόνια μετά ήταν και πάλι η Γερμανία που σκότωσε τα όνειρα των Άγγλων με το πέναλτι του Σαουθγκέιτ που απέκρουσε ο Κέπκε ενω τώρα της άφησαν τελικού το δίδυμο Πέρισιτς-Μάντζουκιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK