Η ποινή στους τρεις Ελβετούς για τους αλβανικούς αετούς

Αμείλικτη... δεν ήταν η FIFA στην πολιτική προπαγάνδα των Σακίρι και Τζάκα, τους οποίους στήριξε ο Λιχτσάινερ. Η τιμωρία τους μοιάζει με... χτύπημα στον ώμο!

Switzerland's Granit Xhaka, right, celebrates with teammate Blerim Dzemaili after scoring his side's opening goal during the group E match between Switzerland and Serbia at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Victor Caivano)
Γκρανίτ Τζάκα AP PHOTO/VICTOR CAIVANO

Αν πολλοί περίμεναν η FIFA να βγάλει κόκκινη κάρτα στους Τζάκα και Σακίρι για τον τρόπο που πανηγύρισαν τα (πολύ όμορφα) γκολ της νίκης της Ελβετίας απέναντι στη Σερβία, διαψεύστηκαν.

Ο μηχανισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τέθηκε σε λειτουργία μετά τις ενστάσεις/αντιδράσεις του ποδοσφαιρικού κόσμου, ιδίως δε των Σέρβων, και σχηματίστηκε φάκελος για την υπόθεση από την πειθαρχική επιτροπή. Μάλιστα υπήρξε και ποινή γιατί το μήνυμα με τον αλβανικό αετό ήταν ξεκάθαρο πολιτικό.

Μόνο που η τιμωρία τους ήταν... χάιδεμα του στιλ "παιδιά μην το ξανακάνετε".

Διότι οι δύο δράστες, Τζάκα και Σακίρι, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων (8.600 ευρώ) και ο Λιχτστάινερ που ακολούθησε την πράξη τους για να τους στηρίξει θα πληρώσει τα μισά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK