Nιγηριανοί, αφήστε τις κότες εκτός γηπέδου!

Χωρίς το... γούρι τους θα πάρουν θέση οι Νιγηριανοί φίλαθλοι στις εξέδρες για την πρεμιέρα της εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ, αφού οι Ρώσοι διοργανωτές απαγόρευσαν τις... κότες! Διαβάστε λεπτομέρειες.

Nigerian fans cheer before a group B match of the men's Olympic football tournament between Colombia and Nigeria in Sao Paulo, Brazil, Wednesday Aug. 10, 2016. (AP Photo/Nelson Antoine)
Nigerian fans cheer before a group B match of the men's Olympic football tournament between Colombia and Nigeria in Sao Paulo, Brazil, Wednesday Aug. 10, 2016. (AP Photo/Nelson Antoine) AP PHOTO/NELSON ANTOINE

Ενόψει του αγώνα με την Κροατία για την πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Μουντιάλ, οι Νιγηριανοί φίλαθλοι δεν ήθελαν απλά να δώσουν δυναμικό παρών στις εξέδρες αλλά και να δώσουν ιδιαίτερο χρώμα, κουβαλώντας μαζί τους άσπες και πράσινες κότες, βαμμένες δηλαδή στα χρώματα της σημαίας της ομάδας της αφρικανικής χώρας.

Οι κότες θεωρούνται παραδοσιακά πως φέρνουν γούρι στους "σούπερ αετούς" (super eagles είναι το προσωνύμιο της εθνικής Νιγηρίας) όμως είναι υποχρεωμένοι να αγωνιστούν χωρί το γούρι αυτό, αφού οι διοργανωτές έριξαν "άκυρο" στην έμπνευση των φιλάθλων.

"Οι φιλαθλοι της Νιγηρίας ζήτησαν να μπουν στο γήπεδο με τις κότες. Τους είπαμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό", υποστήριξε ο υπουργός πολιτισμού της Ρωσίας, Αντρέι Έμακ.

Θα μπορέσουν οι Νιγηριανοί παίκτες, έστω και χωρίς το... γούρι στην κερκίδα, να πάρουν αποτέλεσμα κόντρα στην Κροατία στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ της Ρωσίας;

News 24/7

24MEDIA NETWORK