Ο Ρονάλντο μας σύστησε τη νέα μασκότ του Μουντιάλ

Λιγότερο από δύο χρόνια από την έναρξη του Μουντιάλ, η Ρωσία ανακοίνωσε τη μασκότ της διοργάνωσης η οποία προέκυψε μέσα από ψηφοφορία (φωτογραφίες).

Ένας λύκος, μία τίγρη και μία γάτα. Αυτά τα ζώα ήταν οι υποψήφιες μασκότ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που θα φιλοξενηθεί στη Ρωσια, με τον λύκο που σχεδιάστηκε από την Εκατερίνα Μποκάροβα να παίρνει τελικά το χρίσμα και να ανακοινώνεται επίσημα το βράδυ της Παρασκευής.

 

Πάνω από 1.000.000 άτομα πήραν μέρος στην ψηφοφορία, με τον λύκο να συγκεντρώνει 527.522 ψήφους (53%), την τίγρη 272.012 ψήφους (27%) και την γάτα 207.264 ψήφους (20%) και τη νικήτρια μασκότ να "αποκαλύπτεται" σε τηλεοπτικό πλατό όπου δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Ρονάλντο.

"Οι μασκότς είναι μεγάλοι πρεσβευτές των διοργανώσεων και φέρνουν πολλή χαρά στα στάδια. Βλέποντάς τον στο πλατό απόψε, πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει με τον Zabikava (σ.σ. το όνομα της μασκότ).

 

Θα τον θυμούνται σίγουρα για πολύ καιρό οι ποδοσφαιρικοί φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο", δήλωσε το άλλοτε "φαινόμενο" των γηπέδων.