Ο Τοροσίδης θέλει η Εθνική να γίνει η Κροατία του... Euro 2020!

O Βασίλης Τοροσίδης αιτιολογεί γιατί έχει προβάδισμα στην Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ και στέλνει μήνυμα για την Εθνική ενόψει EURO 2020 μέσω συνέντευξης στην "Gazzetta dello Sport". Διαβάστε αναλυτικά.

Croatia's Ivan Perisic, left, fights for the balll with Greece's Vasilis Torosidis during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Greece and Croatia at Georgios Karaiskakis stadium, in Piraeus port, near Athens, Sunday Nov. 12, 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Croatia's Ivan Perisic, left, fights for the balll with Greece's Vasilis Torosidis during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Greece and Croatia at Georgios Karaiskakis stadium, in Piraeus port, near Athens, Sunday Nov. 12, 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Η παρουσία της Κροατίας στον τελικό του Μουντιάλ ισοδυναμεί με ένα θαύμα για όλο τον κόσμο, ωστόσο για τους Έλληνες έχει ξεχωριστή σημασία αφού φέρνει θύμησες από τους αγώνες μπαράζ που έδωσαν οι δύο ομάδες τον Νοέμβριο του 2017, όταν μονομάχησαν για να βρεθούν στα τελικά του Μουντιάλ.

Τα παιχνίδια αυτά τα ανακάλεσε στη μνήμη του και ο Βασίλης Τοροσίδης μέσω συνέντευξής του στην "Gazzetta dello Sport", με έναν εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να παίρνει μάλιστα θέση στο δίλημμα "Γαλλία ή Κροατία" ενόψει του τελικού της Κυριακής και να υποστηρίζει πως η ομάδα του Σκίμπε θα προσπαθήσει να μιμηθεί τους Κροάτες σε.. δύο χρόνια από τώρα: στα τελικά του Euro 2020.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ:

"Το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ποτέ. Η Κροατία είχε πάντα εξαιρετικούς παίκτες, ας πούμε ότι κόντρα σε εμάς ο Ντάλιτς, που μόλις είχε αναλάβει, έπρεπε να δώσει συνοχή σε ένα γκρουπ παικτών που παραδοσιακά δεν ήταν ποτέ ενωμένο. Εάν δεν είχαν αλλάξει ομοσπονδιακό τεχνικό κατά τη διάρκεια...

Και στα γήπεδα της Ρωσίας είδαμε την ποιότητα μίας ομάδας που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και ήταν η ισχυρή πειθαρχία που έφερε τον αποκλεισμό του Κάλινιτς. Τα ίδια ισχύουν και για το Βέλγιο, που έχει νεαρούς μεγάλης αξίας και έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τον οποιονδήποτε".

Εκείνο που καταδίκασε την Ελλάδα ήταν το 4-1 στο Ζάγκρεμπ...

"Εγώ ήμουν εκτός λόγω τραυματισμού. Ο Μανωλάς ήταν τιμωρημένος με μία αιτιολογία που εμένα δεν με έχει πείσει ακόμα. Το αποτέλεσμα; Δεν φτάσαμε στο ραντεβού με την σωστή συγκέντρωση".

Greece's Vasilis Torosidis celebrates after scoring the opening goal of his team during the World Cup Group H qualifying soccer match between Greece and Gibraltar at Georgios Karaskaikis stadium in Piraeus port, near Athens, on Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Greece's Vasilis Torosidis celebrates after scoring the opening goal of his team during the World Cup Group H qualifying soccer match between Greece and Gibraltar at Georgios Karaskaikis stadium in Piraeus port, near Athens, on Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Εκείνος ο αποκλεισμός του παίκτη της Ρόμα προκάλεσε πολεμική.

"Σίγουρα, αλλα τώρα είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε το μέλλον. Και εμείς στο Euro 2020 θέλουμε να βρεθούμε για να αποδείξουμε πως είμαστε στο ίδιο ύψος με την Κροατία. Και όχι μόνο".

Ποιον βλέπεις φαβορί για τον τελικό;

"Η Γαλλία έχει το κάτι παραπάνω. Σε ένα όμως παιχνίδι, τα πάντα είναι πιθανά".

Σε ποιον θα έδινες τη Χρυσή Μπάλα;

"Θα ήμουν αναποφάσιστος μεταξύ του Μόντριτς και του Εμπαπέ. Είναι πολύ πιθανόν ο νικητής της Χρυσής Μπάλας να εξαρτηθεί από την ομάδα που θα κατακτήσει στο φινάλε το Μουντιάλ".

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ

Να σημειωθεί πως στο φινάλε της συνέντευξης, ο συντάκτης της "Gazzetta dello Sport" Κάρλο Λαουντίσα αναφέρει για το μέλλον του Βασίλη Τοροσίδη:

"Έχοντας λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την Μπολόνια, ετοιμάζεται για μία νέα περιπέτεια. Θα έμενε ευχαρίστως στην Ιταλία (ήταν για τρία χρόνια επίσης στην Ρόμα) και είχε κάποιες επαφές με την Πάρμα.

Τον πολιορκούν όμως και μερικές τουρκικές ομάδες που του προσφέρουν σημαντικά πολυετή συμβόλαια. Δεν θα αργήσει να κάνει την επιλογή του..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK