Πρώτα "έφτιαξε" και μετά "έκαψε" την Κροατία ο Πέρισιτς

Πόσο απέχει η κόλαση από τον παράδεισο; Ο Ιβάν Πέρισιτς απέδειξε πως το δρομολόγιο διαρκεί 10 λεπτά καθώς σε αυτό το διάστημα πρώτα σκόραρε για την Κροατία και έπειτα την... τσουρούφλισε (VIDEOS).

Croatia's Ivan Perisic celebrates after scoring his side's first goal during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Croatia's Ivan Perisic celebrates after scoring his side's first goal during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Όσο απολαυστικό ήταν μέχρι τώρα το Μουντιάλ στα 63 παιχνίδια που πέρασαν από μπροστά μας άλλο τόσο συναρπαστικός εξελίσσεται και ο μεγάλος τελικός, με Γαλλία και Κροατία να δίνουν μεγάλη μάχη και το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την ομάδα του Ντεσάμπ να προηγείται με 2-1.

Οι "τρικολόρ" ευτύχησαν να προηγηθούν στο 18' στην πρώτη καλή φάση του ματς, με τον Γκριεζμάν να εκτελεί φάουλ με το "γλυκό" αριστερό του πόδι και να την φέρνει στην καρδιά της κροατικής άμυνας, με τον Μάντζουκιτς να προσπαθεί να αποκρούσει αλλά να την στέλνει στα δίχτυα της εστίας του Σούμπασιτς.

Η συνέχεια βρήκε τους Κροάτες να περνούν στην... αντεπίθεση και εκείνος που καθόρισε την τύχη του πρώτου μέρους ήταν ο Ιβάν Πέρισιτς που πρωταγωνίστησε και στις δύο περιοχές.

Πρώτα στο 28', όταν με τρομερό διαγώνιο αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής κεραυνοβόλησε τον Γιορίς και έγραψε το 1-1 για την Κροατία, η οποία ισοφάρισε όπως είχε κάνει και στα νοκ-άουτ ματς με Δανία, Ρωσία και Αγγλία.

Σε αντίθεση όμως με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της που οδηγήθηκαν στην παράταση με το σκορ στο 1-1, αυτή τη φορά οι Κροάτες νικήθηκαν για δεύτερη φορά και μάλιστα έβαλαν οι ίδιοι τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.

Συγκεκριμένα, ο Πέρισιτς σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο διαιτητής Πιτάνα συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο Γκριεζμάν έγραψε το 2-1 (αποτέλεσμα ημιχρόνου) από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντας στην άλλη γωνία τον Σούμπασιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK