Τα είπε... τσεκουράτα για την γκρινιάρα Ιταλία ο Πίρλο

Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει εκτός τελικών Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια και ο Αντρέα Πίρλο δεν... χαρίστηκε στην "σκουάντρα ατζούρα" και στον προπονητή Τζαμπιέρο Βεντούρα.

New York City FC's Andrea Pirlo, center, watches Juventus during a training session ahead of an International Champions Cup soccer match against Barcelona, Friday, July 21, 2017, in Harrison, N.J. (AP Photo/Julio Cortez)
New York City FC's Andrea Pirlo, center, watches Juventus during a training session ahead of an International Champions Cup soccer match against Barcelona, Friday, July 21, 2017, in Harrison, N.J. (AP Photo/Julio Cortez) AP PHOTO/JULIO CORTEZ

Μετά την ήττα με 1-0 στη Σόλνα η Σουηδία απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ, κάτι που αν συμβεί θα αφήσει την Ιταλία για πρώτη φορά εκτός της κορυφαίας γιορτής του ποδοσφαίρου μετά το... 1958, παρόλα αυτά ο Τζαμπιέρο Βεντούρα δεν χάνει την πίστη του και θεωρεί πως στη ρεβάνς του "San Siro" θα μιλήσει ο κόσμος και θα έρθει η ανατροπή.

Σε αντίθεση πάντως με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της "σκουάντρα ατζούρα", ο Αντρέα Πίρλο δεν έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό στις δηλώσεις του, με τον πρόσφατα αποχωρήσαντα από το ποδόσφαιρο άσο να πετάει... βέλη κατά του προπονητή εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε κατά τη διαιτησίας.

Italy's Andrea Pirlo looks on during during the Euro 2016 qualifying match between Italy and Malta at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, Thursday, Sept. 3, 2015. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
Italy's Andrea Pirlo looks on during during the Euro 2016 qualifying match between Italy and Malta at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, Thursday, Sept. 3, 2015. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi) AP PHOTO/FABRIZIO GIOVANNOZZI

"Αυτές τις τρεις ημέρες που απομένουν για τη ρεβάνς, δεν θα είναι εύκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για να δώσεις κίνητρα στην ομάδα, θα είναι ημέρες γεμάτες πίεση από τα μίντια.

Οι παίκτες οφείλουν να δώσουν περισσότερα στο γήπεδο ενώ μου φαίνεται μειωτικό για την ομάδα να κάνει επίθεση στους διαιτητές. Είναι λάθος αυτή η προσέγγιση.

Στα ευρωπαϊκά γήπεδα κάποιες επαφές δεν σφυρίζονται, δεν είναι όπως στην Ιταλία όπου στην πρώτη επαφή υπάρχει σφύριγμα", τόνισε ο "Maestro" των γηπέδων και πρόσθεσε:

"Ο κόσμος που θα βρεθεί στο San Siro θα κάνει αισθητή την παρουσία του όμως όλα αυτά τα χρόνια που παιζω ποδόσφαιρο δεν έχω δει να μπαίνει κάποιο γκολ από τις εξέδρες..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK