Τι σκαρφίστηκε ο αθεόφοβος Γκερέρο...

Ο Πάολο Γκερέρο εμπνεύστηκε ένα από τα πιο περίτεχνα γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η μπάλα όμως τού έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Peru's Paolo Guerrero, right, heads for the ball during the group C match between Peru and Denmark at the 2018 soccer World Cup in the Mordovia Arena in Saransk, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Πάολο Γκερέρο AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Είναι δυνατόν μια ομάδα να έχει χάσει και στα μάτια του ουδέτερου κοινού να είναι η ξεκάθαρη νικήτρια;

Συνέβη με το Περού. Το οποίο έκανε τ' αδύνατα δυνατά για να σκοράρει απέναντι στη Δανία, αλλά ξόδεψε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Κουέβα! Έφταιξε κι ο εκλέκτορας Γκαρέκα σε αυτό, αφού τον Πάολο Γκερέρο τον άφησε εκτός αρχικού σχήματος.

Ο 34χρονος φορ μπήκε στο 62', λίγο μετά το 1-0 του Γιουσούφ Πόουλσεν, και προκάλεσε τόση αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα που εξέθεσε τον προπονητή του για την επιλογή του να τον έχει για μια ώρα στον πάγκο. Από την πρώτη επαφή με την μπάλα (κεφαλιά στην αγκαλιά του Σμάιχελ) μέχρι την τρομερή έμπνευσή του στο 79' ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου.

Ούτε όμως αυτός βρήκε δίχτυα. Στο 79' το άξιζε βέβαια. Διότι έχοντας πλάτη στο τέρμα κι τον προσωπικό αντίπαλό του να τον φυλάει σκέφτηκε κάτι ονειρικό: να εκτελέσει με τακουνάκι.

Ήξερε που ήταν το τέρμα και το δοκίμασε το απίθανο. Ο σπουδαίος Κάσπερ Σμάιχελ, που θύμισε τον πατέρα του με τις επεμβάσεις του, άργησε να καταλάβει τι εμπνεύστηκε ο Περουβιανός και δεν πρόλαβε να πέσει σε σωστό χρόνο. Ωστόσο η μπάλα πέρασε σαδιστικά δίπλα από το δοκάρι της δανέζικης εστίας. Με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει ως το τέλος!

* Μπορεί το Περού να προκριθεί από τον όμιλο;

News 24/7

24MEDIA NETWORK