Το Σαν Μαρίνο "ξεφτίλισε" τον αλαζόνα Τόμας Μίλερ!

Ο Τόμας Μίλερ μίλησε με απαξιωτικά λόγια για την εθνική ομάδα του Σαν Μαρίνο και πήρε κάτι παραπάνω από μία "πληρωμένη" απάντηση. Μία απάντηση που κάνει το γύρο του κόσμου!

Το Σαν Μαρίνο "ξεφτίλισε" τον αλαζόνα Τόμας Μίλερ!

"Δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτών των αγώνων, τι μπορείς να μάθεις από τέτοια παιχνίδια όταν μάλιστα έχεις ένα τόσο φορτωμένο αγωνιστικά πρόγραμμα. Καταλαβαίνω πως για εκείνους είναι ιδιαίτερο να παίζουν κόντρα στους παγκόσμιους πρωταθλητές, καταλαβαίνω επίσης ότι μπορούν να αμύνονται μόνο με σκληρά μαρκαρίσματα.

Το Σαν Μαρίνο "ξεφτίλισε" τον αλαζόνα Τόμας Μίλερ!

Ακριβώς όμως για αυτό το λόγο αναρωτιέμαι, μήπως δεν χρειάζονται τέτοια παιχνίδια που κρύβουν κινδύνους", είχε δηλώσει με στόμφο ο Τόμας Μίλερ μετά το εμφατικό 8-0 της Γερμανίας επί του Σαν Μαρίνο την περασμένη Παρασκευή (11/11) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, ενώ το ίδιο επικριτικός ήταν και θρυλικός παλαίμαχος άσος της "Μάντσαφτ" Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε:

"Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η υγεία των παικτών. Σε ένα άθλιο μέρος και με τέτοια ποιότητα από πλευράς αντιπάλου, οι παίκτες μας αντιμετωπίζουν πάνω απ'όλα τον κίνδυνο τραυματισμού. Το Σαν Μαρίνο έκανε ό,τι μπορούμε με τα μέσα που διέθετε, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματικό ποδόσφαιρο".

Το Σαν Μαρίνο "ξεφτίλισε" τον αλαζόνα Τόμας Μίλερ!

Για... κακή τους τύχη όμως οι συγκεκριμένες δηλώσεις όχι μόνο δεν πέρασαν απαρατήρητες αλλά ενόχλησαν αφάνταστα τον Άλαν Γκασπερόνι. Πρόκειται για τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Σαν Μαρίνι και πρόεδρο της La Fiorita, ιστορικού συλλόγου του Σαν Μαρίνο, ο οποίος απάντησε μέσω του επίσημου προφίλ του στο Facebook στους Μίλερ και Ρουμενίγκε, δίνοντάς τους να καταλάβουν για ποιό λόγο ήταν σημαντικό το παιχνίδι και καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει το θαυμασμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Απόδειξη άλλωστε το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα έχει δεχτεί αμέτρητα αιτήματα φιλίας στο λογαριασμό του στο Facebook από φιλάθλους κάθε γωνιάς του πλανήτη, με τον ίδιο να ζητάει μάλιστα συγγνώμη που δεν έχει κάνει "αποδοχή" σε όλους, αφού υπάρχει περιορισμός στον αριθμό που μπορεί να "κάνει φίλους" ημερησίως.

Το Σαν Μαρίνο "ξεφτίλισε" τον αλαζόνα Τόμας Μίλερ!

Τι έγραψε στους δύο Γερμανούς άσους ο Γκασπερόνι; Απολαύστε τον:

"Αγαπητέ Τόμας Μίλερ,

Έχεις δίκιο. Τα παιχνίδια σαν αυτό της Παρασκευής δεν είναι τίποτα. Για σένα. Από την άλλη, αγαπητέ Τόμας, δεν χρειάζεται να έρχεται στο Σαν Μαρίνο για το τίποτα σε ένα Σαββατοκύριακο, το οποίο χωρίς την Bundesliga, θα μπορούσες να το έχεις περάσει με τη γυναίκα σου στην πολυθρόνα της πολυτελούς βίλας σου ή θα μπορούσες να πάρεις μέρος σε events που διοργανώνουν οι χορηγοί σου για να βγάλεις χιλιάδες ευρώ.

Σε πιστεύω, αλλά επίτρεψέ μου να σου δώσω 10 καλούς λόγους, για τους οποίους πιστεύω ότι το ματς Σαν Μαρίνο - Γερμανία ήταν πολύ χρήσιμο και αν μπορείς σκέψου το και πες μου τι πιστεύεις.

1. Μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι ακόμη και σε μία αδύναμη ομάδα όπως η δική μας δεν μπορείτε να σκοράρετε - και μη μου πεις ότι δεν νευρίασες όταν ο Σιμοντσίνι σε σταμάτησε.

2. Μας βοήθησε να δείξουμε στους μάνατζέρ σας (και στους Μπεκενμπάουερ και Ρουμενίγκε) ότι το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε αυτούς, αλλά σε όλους όσοι το αγαπάνε, μεταξύ των οποίων - είτε σου αρέσει είτε όχι - βρισκόμαστε κι εμείς.

3. Θύμισε σε εκατοντάδες δημοσιογράφους σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν τα όνειρά τους και όχι τους κανόνες σας.

4. Μας θύμισε ότι εσείς οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αλλάξετε και ότι πάντα θα κάνετε bullying, έστω και αν δεν εγγυάται πάντα την επιτυχία.

5. Έδειξε ότι 200 τύποι στο Σαν Μαρίνο, που παίζουν για οποιονδήποτε λόγο, δίνουν πάντα το 100%. Ποιος ξέρει, ίσως μία μέρα όλες οι θυσίες τους δεν θα ανταμειφθούν με ένα παιχνίδι απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές.

6. Βοήθησε την Ομοσπονδία σας (όπως και τη δική μας) να συγκεντρώσει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τα οποία μπορεί να χτίσει γήπεδα για τα παιδιά της χώρας σας, σχολεία και να κάνει τα γήπεδα πιο ασφαλή. Θα σας πω ένα μυστικό: Η Ομοσπονδία μας χτίζει ένα νέο γήπεδο σε ένα απομακρυσμένο χωριό, το οποίο λέγεται Acwuaviva. Θα μπορούσες να το χτίσεις σε έξι μήνες με τον μισθό σου, εμείς θα το κάνουμε με τα έσοδα από έναν αγώνα μαζί σας.

7. Βοήθησε μια χώρα, τόσο μεγάλη όσο το γήπεδό σας στο Μόναχο να γίνει πρώτο θέμα στον Τύπο για καλό λόγο, γιατί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας είναι πάντα ένας καλός λόγος.

8. Βοήθησε τον φίλο σας τον Γκνάμπρι, να ξεκινήσει με την εθνική ομάδα και να βάλει τρία γκολ.

9. Έκανε μερικούς ανθρώπους στο Σαν Μαρίνο χαρούμενους, επειδή θυμήθηκαν ότι έχουν μια κανονική εθνική ομάδα.

10. Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι παρότι φοράτε την καλύτερη φανέλα της Adidas, από κάτω είστε πάντα εκείνοι που φοράτε λευκές κάλτσες με σανδάλι.

Με αγάπη, ο Άλαν σας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK