Τον αλβανικό αετό των Τζάκα - Σακίρι τον είδαν στη FIFA;

Ο Γκρανίτ Τζάκα επέλεξε να δώσει πολιτική χροιά στον πανηγυρισμό για το 1-1 ελέω της αλβανικής καταγωγής του. Αντίστοιχα έπραξε ο Σακίρι μετά το νικητήριο γκολ της Ελβετίας απέναντι στους Σέρβους.

Switzerland's Granit Xhaka, right, celebrates with teammate Blerim Dzemaili after scoring his side's opening goal during the group E match between Switzerland and Serbia at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Victor Caivano)
Γκρανίτ Τζάκα AP PHOTO/VICTOR CAIVANO

Η FIFA δεν θέλει επ' ουδενί να βλέπει πολιτικά μηνύματα στα γήπεδα. Τ' απαγορεύει δια ροπάλου. Πόσο μάλλον όταν αυτά προέρχεται από διεθνείς ποδοσφαιριστές που οφείλουν να είναι συνετοί και να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Ο Γκρανίτ Τζάκα ούτε που νοιάστηκε κι αμέσως μετά το τρομερό γκολ, με σουτ - βολίδα, που πέτυχε κόντρα στους Σέρβους σχημάτισε με τα δύο χέρια του τον αλβανικό αετό.

Τον αετό που για τους ακροδεξιούς συμπατριώτες του συμβολίζει την ιδέα της ενωμένης και μεγάλης Αλβανίας. Της πατρίδας του επί της ουσίας, αφού γεννήθηκε στη Βασιλεία πριν από 26 χρόνια, ωστόσο και οι γονείς του είναι Αλβανοί από κωμόπολη μάλιστα της Σερβίας (Κουρσούμλιτζα)!

Θα έχει επιπτώσεις για την ενέργειά του ο... Ελβετός μέσος της Άρσεναλ;

Αντίστοιχα "πίκαρε" τους Σέρβους για το 2-1 ο (γεννημένος στο Κόσοβο) Τζερντάν Σακίρι. Προτού βγάλει τη φανέλα του και διασχίσει ημίγυμνος το γήπεδο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK