Βρέθηκε και τρίτος Ελβετός διεθνής να κάνει τον αλβανικό αετό!

Οι Γκρανίτ Τζάκα και Σερντάν Σακίρι μπήκαν στο μικροσκόπιο της FIFA για τους αλβανικούς αετούς που σχημάτισαν μετά τα γκολ τους κόντρα στην Σερβία όμως δεν είναι οι μόνοι που έκαναν τέτοια κίνηση...

Switzerland's Stephan Lichtsteiner, centre, follows the ball during the group E match between Switzerland and Serbia at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Switzerland's Stephan Lichtsteiner, centre, follows the ball during the group E match between Switzerland and Serbia at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Έχοντας ρίζες στο Κόσοβο και προερχόμενοι από αλβανικές οικογένειες, οι Τζάκα και Σακίρι είδαν το ματς κόντρα στην Σερβία όχι μόνο με αθλητική αλλά και με πολιτική χροιά και για το λόγο αυτό, όταν βρήκαν αμφότεροι το δρόμο προς τα δίχτυα σχημάτισαν τον αλβανικό αετό.

Ουσιαστικά έκαναν μία κίνηση που συμβολίζει την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας που έχουν στο μυαλό τους Αλβανοί εθνικιστές και η οποία περιλαμβάνει και περιοχές εκτός των υπάρχοντων συνόρων, με την FIFA να απαγορεύει όμως τέτοια "μηνύματα" μέσα στους αγώνες και να έχει ανοίξει φάκελο για τους δύο παίκτες.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει αποκλεισμός δύο αγωνιστικών στους συγκεκριμένους παίκτες, την ώρα που θα κληθούν να πληρώσουν και ένα πρόστιμο κοντά στις 4.000 λίρες.

Πέρα όμως από τους Τζάκα και Σακίρι που κινδυνεύουν με τιμωρία, υπάρχει ένας ακομα παίκτης της Ελβετίας που προέβη σε αντίστοιχη χειρονομία και ο οποίος μάλιστα δεν έχει κάποια σχέση είτε με την Αλβανία είτε με το Κόσοβο.

Ο λόγος για τον -γεννημένο στην Λουκέρνη- Στέφαν Λίχτσταϊνερ, με τον συμπαίκτη εδώ και λίγο καιρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Άρσεναλ, να σχηματίζει και αυτός τον αλβανικό αετό και να "συλλαμβάνεται" από τον φωτογραφικό φακό.

"Έχουμε πολλούς Αλβανούς στην ομάδα και υπάρχει ιστορία μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας. Ήταν ένα δύσκολο ματς για αυτούς και από πνευματική άποψη. Γιατί να μην πανηγυρίσουν έτσι; Αυτή είναι η ιστορία για αυτούς.

Ο πόλεμος ήταν δύσκολος για αυτούς. Μίλησα με τον πατέρα ενός συμπαίκτη μου που είναι Αλβανός και μου είπε για την ιστορία τους. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο.

Είναι παραπάνω επειδή είχαν τον πόλεμο που δημιούργησε και στους δύο λαούς μεγάλα προβλήματα. Τους καταλαβαίνω, νομίζω πως είνα κάτι νορμάλ, μέρος της ζωής τους.

Ενόψει του αγώνα υπήρχε άλλωστε μεγάλη πρόκληση και από την πλευρά της Σερβίας, οπότε βρίσκω νορμάλ την αντίδρασή τους", είχε δηλώσει μετά τον αγώνα ο Λίχτσταϊνερ.

Μένει να δούμε αν θα υπάρχει θέμα και με τον αρχηγό της Ελβετίας, με αρκετούς στα social media να υποστηρίζουν πως σχημάτισε τον αλβανικό αετό ως κίνηση αλληλεγγύης στους δύο συμπαίκτες του, θέλοντας να πανηγυρίσει μαζί τους τη σπουδαία νίκη της ομάδας τους επί των Σέρβων.

Θα καταφέρει η Ελβετία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Μουντιάλ μετά τη νίκη της επί της Σερβίας;

News 24/7

24MEDIA NETWORK