Spiegel: "Η Γερμανία αγόρασε το Μουντιάλ του 2006"

H Γερμανία φέρεται να δωροδόκησε μέλη της FIFA για να αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006.

Spiegel: "Η Γερμανία αγόρασε το Μουντιάλ του 2006"

Μία συνταρακτική αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 έφερε στο φως της δημοσιότητας η on line έκδοση του "Spiegel".

Οπως αναφέρει το έγκριτο γερμανικό περιοδικό, η επιτροπή διεκδίκησης της διοργάνωσης με επικεφαλής το θρύλο Φραντς Μπεκενμπάουερ ουσιαστικά εξαγόρασε τις ψήφους της FIFA με ποσό που έφτασε στα 10.3 ελβετικά φράγκα.

Στην υπόθεση φαίνεται ότι έχει ενεργή ανάμιξη ο τότε γενικός διευθυντής της ADIDAS Ρόμπερτ Λουίς Ντρέιφους (έχει φύγει από τη ζωή το 2009) ο οποίος έπαιξε το ρόλο του μεσάζοντα. Ως ιδιώτης ο Ντρέιφους δάνεισε το ποσό της δωροδοκίας στην επιτροπή διεκδίκησης χωρίς όμως το δάνειο να εμφανιστεί ποτέ στον προϋπολογισμό της.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το δάνειο χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τέσσερις συγκεκριμένοι ψήφοι Ασιατών αντιπροσώπων στην FIFA οι οποίοι τελικά συντάχθηκαν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και ψήφισαν Γερμανία.

Στη δε κρίσιμη ψηφοφορία απείχε ο Τσαρλς Ντέμπσεί της Νέας Ζηλανδίας και έτσι η Γερμανία επικράτησε με 12-11.

Ιθύνοντες της γερμανικής ομοσπονδίας παραδέχονται ότι δόθηκε στη FIFA το ποσό των 6,7 εκ. ευρώ αλλά έτσι ώστε να διοργανωθεί γκαλά στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης στο Βερολίνο. Το γκαλά δεν διοργανώθηκε ποτέ, παρόλα αυτά τα χρήματα δόθηκαν!

Oι συντάκτες του "Spiegel" αναζήτησαν τον Μπεκενμπάουερ για μία απάντηση, ωστόσο ο "Κάιζερ" αρνήθηκε να απαντήσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK