Καταιγιστική η Βοσνία, ισοπαλία στο Βίλνιους

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Βοσνία-Ερζεγοβίνης στη Βαντούζ, διαλύοντας το Λίχτενσταϊν με 8-1 στην πρεμιέρα του 7ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ισόπαλο 1-1 το ματς του Βίλνιους μεταξύ Λιθουανίας και Σλοβακίας.

Καταιγιστική η Βοσνία, ισοπαλία στο Βίλνιους

Λίχτενσταϊν-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 1-8

(61' Κρίστεν - 26', 31' Μισίμοβιτς, 33', 40', 83' Ιμπίσεβιτς, 46', 64', 81' Τζέκο)

Η γραμμή κρούσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και το Λίχτενσταϊν παραήταν αδύναμο για να αντισταθεί στις ορέξεις των Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, Βένταντ Ιμπίσεβιτς και Έντιν Τζέκο. Οι Βόσνιοι πέρασαν σαν "σίφουνες" από τη Βαντούζ, επικρατώντας με 8-1, καθώς όλα τα "αστέρια" τους σκόραραν τουλάχιστον 2 φορές.

Στο πρώτο μέρος, Μισίμοβιτς και Ιμπίσεβιτς μοίραζαν κι εκτελούσαν, ευνοούμενοι από το 3-5-2 που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Σάφετ Σούσιτς. Με ελεύθερο τον Μίραλεμ Πιάνιτς στον άξονα και το Μισίμοβιτς να κινείται πίσω από τους 2 επιθετικούς, η άμυνα των γηπεδούχων έγινε σμπαράλια και το σκορ ημιχρόνου τα λέει όλα (4-0).

Στο 2ο μέρος ανέλαβε δράση ο Τζέκο, ο οποίος με τα 3 γκολ που σημείωσε, έφτασε τα 24 με το εθνόσημο και έσπασε το σχετικό ρεκόρ του Έλβιρ Μπόλιτς. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να σκοράρουν με τον Ματίας Κρίστεν.

Οι συνθέσεις

Λίχτενσταϊν: Γέλε, Ερί, Κάουφμαν, Κιντάνς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Μπούργκμαϊερ, Φλατς (45' Κρίστεν), Ερν (71' Μπεκ), Ν. Χάσλερ (89' Εμπέρλ), Πολβερίνο

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Σούνιτς, Βράνιες, Βερσάγεβιτς, Σαλίχοβιτς, Πιάνιτς, Ζαχίροβιτς (78' Ίμπρισιτς), Μισίμοβιτς (79' Σβράκα), Ιμπίσεβιτς, Τζέκο

Λιθουανία-Σλοβακία 1-1

(18' Ζαλιούκας - 41' Σάπαρα)

Ισοπαλία με... νικητή προέκυψε στο Βίλβιους, όπου Λιθουανία και Σλοβακία μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Το τελικό 1-1, όμως, κρίνεται επιτυχές για τους φιλοξενούμενους, που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για σχεδόν ένα ημίχρονο, μετά την αποβολή του Βίκτορ Πετσόβσκι στο 55'.

Η αναμέτρηση είχε ρυθμό και το τέρμα του Μάριους Ζαλιούκας για την ομάδα του Τσάμπα Λάσλο έδωσε και παλμό στο γήπεδο. Παρ' όλα αυτά, η πίεση των παικτών του Μίχαλ Χιπ για την ισοφάριση έπιασε τόπο στο 41', με το Μάρεκ Σάπαρα να κάνει το 1-1 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Το 2ο μέρος "χάλασε" με την αποβολή του Πετσόβσκι, με τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν για να κρατήσουν το σκορ, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις. Οι Λιθουανοί δυσκολεύθηκαν να βρουν χώρους για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο και η εστία του Γιαν Μούχα παρέμεινε απαραβίαστη στο 2ο ημίχρονο μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, διότι στο 96' ο Τάντας Λαμπούκας που είχε περάσει ως αλλαγή, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις

Λιθουανία: Καρτσεμάρσκας, Αντριουσκεβίτσιους, Μπορόβσκι, Κλιμαβίτσιους, Ζαλιούκας, Βίτσιους (67' Ντ. Τσεσνάουσκις), Μικολιούνας (75' Λαμπούκας), Ρανταβίτσιους, Σεμπέρας, Ε. Τσεσνάουσκις (58' Νοβικόβας), Σέρνας

Σλοβακία: Μούχα, Ζαμπάβνικ, Χούμποτσαν, Σκέρτελ, Πέκαρικ, Στοχ (61' Μπρέζνανικ), Σάπαρα, Πετσόβσκι, Ντούρις, Χάμσικ (86' Κούτσκα), Μπάκος (79' Γιακούμπκο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK