Απορρίφθηκε η έφεση Μπλάτερ - Πλατινί

Η έφεση των Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί έπεσε στο κενό, με συνέπεια να παραμείνουν τιμωρημένοι.

Παραμένει η τιμωρία του Ζεπ Μπλάτερ και του Μισέλ Πλατινί, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για 90 ημέρες υπό το πρίσμα των ερευνών για το σκάνδαλο χρηματισμού που φέρονται να εμπλέκονται.

Ο πρόεδρος της FIFA και ο ομόλογός του της UEFA έχουν χάσει τα αξιώματά τους προσωρινά και ετοιμάζονται να δώσουν μάχη για να αποδείξουν ότι η συναλλαγή ύψους 1.700.000 ευρώ που είχαν τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας το 2011 δεν εμπεριείχαν κάτι ύποπτο.

Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA απέρριψε τις εφέσεις τους κατά της απόφασης από την Επιτροπή Δεοντολογία της Ομοσπονδίας και πλέον μπορούν να απευθυνθούν μόνο στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Οι ποινές που επιβλήθηκαν αφορούν την πληρωμή που πραγματοποιήθηκε δια μέσω της FIFA στον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος υποστηρίζει ότι πρόκειται για αμοιβή της εργασίας που προσέφερε στον Μπλάτερ ως σύμβουλος μεταξύ 1998 και 2001.

Οι δύο παράγοντες θα παρουσιαστούν τον Δεκέμβριο ενώπιον του προέδρου του Δικαστικού Επιμελητηρίου της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, του Γερμανού δικαστή Γιόχαιμ Έκερτ.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ελβετίας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Μπλάτερ για εγκληματική διαχείριση χρημάτων της FIFA, ενώ οι αρχές της χώρας που ανέκριναν τον Πλατινί, τον έχουν χαρακτηρίσει "άτομο μεταξύ μάρτυρα και κατηγορούμενου", νομικό στάτους που υφίσταται στο ελβετικό δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Μπλάτερ, Πλατινί, Βαλκ αποβλήθηκαν από τη FIFA

Κίνδυνος πολυετούς τιμωρίας για Μπλάτερ και Πλατινί