Αποσύρθηκε ο πρίγκιπας Αλί, επανεκλογή Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA

Το οικονομικό σκάνδαλο που τράνταξε τα θεμέλια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου δεν ήταν ικανό ν' αλλάξει τις ισορροπίες στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου και ο Ζεπ Μπλάτερ παρέμεινε στο θώκο.

Αποσύρθηκε ο πρίγκιπας Αλί, επανεκλογή Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA

Μετά το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 113-73, ο Αλί μπιν αλ-Χουσεϊν απέσυρε την υποψηφιότητά του αναγνωρίζοντας ότι ο Ελβετός ποδοσφαιροπαράγοντας είχε κερδίσει ήδη τη μεταξύ τους μάχη.

Τον Ιορδανό πρίγκιπα είχαν στηρίξει ανοικτά τόσο ο Μισέλ Πλατινί όσο και αρκετές ομοσπονδίες, αποδείχθηκε ωστόσο πως η επιρροή του Μπλάτερ ήταν τέτοια που ήταν αδύνατο να τον ρίξουν από τη θέση του.

Κανονικά η διαδικασία θα επαναλαμβανόταν, αφού στον πρώτο γύρο ο Μπλάτερ δεν είχε συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό. Ωστόσο ο αλ-Χουσεΐν αντιλήφθηκε πως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και προτίμησε να αναγνωρίσει τη νίκη του αντιπάλου του. Χαρακτήρισε μάλιστα γενναίους όσους τον στήριξαν σε αυτό το ταξίδι.

" Σας υπόσχομαι πως στο τέλος αυτής της διαδρομής θα παραδώσω την Παγκόσμια Ομοσπονδία στο διάδοχό μου σε πολύ ισχυρή θέση. Δεν είμαι τέλειος, αλλά θα δουλέψουμε καλά όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Μαζί θα προχωρήσουμε, εμπρός FIFA", δήλωσε από την πλευρά του ο Μπλάτερ μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του.

Ο Μπλάτερ αναρριχήθηκε στην προεδρία το 1998 και αυτή θα είναι η πέμπτη θητεία του, αφού μεσολάβησαν οι εκλογικές νίκες του 2002, του 2007 και του 2011. Το ποσοστό που έλαβε ο Μπλάτερ δεν ήταν καν το μικρότερο από τότε που συμμετέχει στις διαδικασίες. Το 1998 είχε λάβει 58%, ενώ τώρα 64%. Το 2002 επανεξελέγη με 71%, το 2007 δια βοής και το 2011 με το σταλινικό 91%.

Διαβάστε ακόμη:

Η άγνωστη ζωή του Ζεπ Μπλάτερ: Από την απόλυτη φτώχεια στη χλιδή και στις νεαρές γυναίκες

News 24/7

24MEDIA NETWORK