Κατσουράνης: "Μάλλον θα πάμε για ψάρεμα"

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το ταξίδι στην Αυστραλία, την Εθνική, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. "Μάλλον θα πάω για ψάρεμα", απάντησε σε ερώτηση για το αν στο μέλλον προσφέρει σε άλλη θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατσουράνης: "Μάλλον θα πάμε για ψάρεμα"
INTIME SPORTS

Βαλίτσες για Αυστραλία ετοιμάζει ο Κώστας Κατσουράνης. Όχι για να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά για να δώσει ένα ματς με την Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ, η οποία θα κοντραριστεί με την Μέλμπουρν Σίτι για το Κύπελλο. Ο "Κατσούρ" φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε όχι μόνο για το ταξίδι στην Ωκεανία.

Τοποθετήθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο από το οποίο δεν λείπει το ταλέντο, στο οποίο όμως ο ίδιος δύσκολα θα προσφέρει από άλλη θέση επειδή "είναι δύσκολο να αποδεχτούν τις δικές μου ιδέες". Για την Εθνική είπε ότι "πρέπει να μπει το εγώ κάτω από την Εθνική. Αν θέλουν να είναι οι Έλληνες διεθνείς στα μεγάλα τουρνουά, έτσι πρέπει να το δουν. Δεν είναι ωραίο να δουν από την τηλεόραση το Euro στο Παρίσι. Ίσως να τους γίνει μάθημα".

Εκτίμησε ότι ο Ολυμπιακός έχει τύχη απέναντι στην Μπάγερν, ότι στον Παναθηναϊκό δεν απαιτείται ούτε ηλεκτροσόκ ούτε αλλαγή προπονητή, ενώ για τη δική του καριέρα επεσήμανε: "Δεν μου λείπει κάτι από το ποδόσφαιρο. Πιο έντονα συναισθήματα δεν θα μπορούσα να ζήσω".

Για το γεγονός ότι θα ταξιδέψει στην Αυστραλία να δώσει έναν αγώνα με την Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ: "Είναι για ένα παιχνίδι, δεν είναι ότι θα συνεχίσω εκεί την καριέρα μου. Η δίψα για το ποδόσφαιρο δεν σταματάει. Είναι τρόπος ζωής. Είμαι συνειδητοποιημένος ότι είμαστε κοντά στο να σταματήσω στο ποδόσφαιρο. Άλλοι θα κρίνουν εάν μπορώ να συνεχίσω. Η ζωή σε εμένα μου τα έφερε καλά. Το ποδόσφαιρο είναι μικρόβιο. Δεν μου λείπει κάτι από το ποδόσφαιρο. Πιο έντονα συναισθήματα δεν θα μπορούσα να ζήσω. Δεν είχα τραυματισμούς και το ευχαριστήθηκα. Περνούσε ωραία η ώρα στα γήπεδα".

Για το γεγονός ότι πήγε στο ΟΑΚΑ να δει την ΑΕΚ με τα παιδιά του: "Έχω το δικαίωμα νομίζω να πηγαίνω στο γήπεδο με τα παιδιά μου. Στη ζωή μου δεν κρύφτηκα ποτέ, για αυτό και έχω φίλους. Το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καλό και το βλέπουμε από το γεγονός ότι δεν μαζεύουμε βαθμούς, αλλά πρέπει όλοι να το στηρίξουμε".

Για τον Παναθηναϊκό: "Δε νομίζω ότι χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Ποτέ δεν φταίει ένας, αλλά πολλοί. Ηλεκτροσόκ δε νομίζω ότι υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Μια αλλαγή προπονητή φέρνει πρόσκαιρα αποτελέσματα. Αν δεν έχει δομηθεί εξ αρχής καλά η ομάδα, θα υπάρξει επιστροφή στα παλιά".

Για το Champions League: "Είναι η μεγαλύτερη γιορτή σε επίπεδο ομάδων σε όλο τον κόσμο. Ο κάθε παίκτης δίνει το 100% των ικανοτήτων του. Ο Ολυμπιακός έχει τύχη στην έδρα του με τη Μπάγερν. Εκμεταλλεύεται την ορμή που του δίνει ο κόσμος του. Όσοι βέβαια και αν λείπουν από τη Μπάγερν, παραμένει πανίσχυρη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει υπομονή και συγκέντρωση. Η Μπάγερν δεν έχει μάθει να κυνηγάει τη μπάλα".

Για το αντίο του Νοβίτσκι και αν ήθελε και αυτός ένα τέτοιο αντίο: "Είναι στιγμές που αξίζουν σε κάθε τέτοιο αθλητή. Είμαι ευχαριστημένος με ό,τι έχω ζήσει. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα περιμένεις".

Για την Εθνική: "Θεωρώ ότι όλα αυτά που έγιναν πρέπει να μείνουν πίσω. Η ομάδα πρέπει να αρχίσει να κάνει πάλι νίκες. Να μπουν οι βάσεις που υπήρχαν παλιότερα και να μπει το εγώ κάτω από την Εθνική".

Για την πορεία Σάμαρη και Μήτρογλου στη Μπενφίκα: "Ο Ανδρέας έκανε καλή χρονιά πέρυσι. Το δεύτερο μισό ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο στην Πορτογαλία. Πήγε πολύ καλά. Είναι έξυπνος και δουλεύει αρκετά. Για τον Κώστα πιστεύω ότι είναι ιδανική ομάδα. Μπορεί να σημειώσει πολλά γκολ εκεί. Είναι σπάνιο ταλέντο και πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα. Πρέπει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση".

Για το αν υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα: "Θεωρώ ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν ταλέντο. Το θέμα είναι να παίζουν ο ένας για τον άλλον, να παίζουν ως αδέρφια. Αν θέλουν να είναι στα μεγάλα τουρνουά, έτσι πρέπει να το δουν. Δεν είναι ωραίο να δουν από την τηλεόραση το Euro στο Παρίσι. Ίσως να τους γίνει μάθημα και να δώσουν το παρών στο Μουντιάλ της Ρωσίας".

Για το αν προσφέρει στο μέλλον από άλλη θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Ρόλοι υπάρχουν, αλλά έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να προσφέρω από κάπου. Θα πάμε για ψάρεμα μάλλον. Είναι δύσκολο να αποδεχτούν άλλοι τις δικές μας ιδέες. Αν αλλάξουν τα δεδομένα, ίσως να προσφέρουμε και εμείς. Θα έπρεπε να είμαστε Ολλανδία ή Βέλγιο, να βγάζουμε παίκτες. Να βγάζουμε παίκτες σε νεαρή ηλικία. Να μην πουλάς παίκτες μετά από ένα Μουντιάλ. Έτσι τον πουλάω και εγώ. Όταν δεν υπάρχουν γήπεδα, τι να τον κάνεις τον προπονητή; Όταν θες να δώσεις μια πάσα και κάνει μισή ώρα η μπάλα να φτάσει στον συμπαίκτη... Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν γήπεδο. Θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να ξεκινάς από ένα καλό προπονητικό και ένα γήπεδο. Αυτό είναι το Α και το Ω. Για εμάς εδώ αυτά είναι ψιλά γράμματα".

Διαβάστε ακόμα:

Πάει Αυστραλία ο Κατσουράνης

News 24/7

24MEDIA NETWORK