O 43χρονος Τοχούρογλου παίζει ακόμα ποδόσφαιρο

O πρώην άσος του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Τοχούρογλου αποδεικνύεται... βιονικός, καθώς στα 43 του χρόνια συνεχίζει το ποδόσφαιρο στην Αυστραλία για χάρη της Γκλέιντσβιλ Ράιντ Μάτζικ. Διαβάστε την απίθανη ιστορία.

O 43χρονος Τοχούρογλου παίζει ακόμα ποδόσφαιρο
COPYRIGHT NEWS CORP AUSTRALIA

Δεύτερη... νιότη περνάει ο Κυριάχος Τοχούρογλου, καθώς παρά το γεγονός πως έχει συμπληρώσει το 43ο έτος της ηλικίας του, συνεχίζει να αγωνίζεται για χάρη της Γκλέιντσβιλ Ράιντ Μάτζικ, η οποία συμμετέχει στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία της Αυστραλίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστραλιανή ιστοσελίδα "dailytelegraph.com.au", o Έλληνας τερματοφύλακας αποκαλύπτει πως έχει ως στόχο να αγωνίζεται μέχρι τα... 50.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ο 43χρονος άσος, έχει σκοπό να αγωνίζεται μέχρι τα 50. Ο Τοχούρογλου έπαιξε πρώτη φορά για την Γκλέιντσβιλ Ράιντ Μάτζικ το 1979 στις ακαδημίες, πριν η οικογένειά του μετακινηθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

"Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου", αποκρίνεται.

"Λένε πως είναι ωραίο να τελειώνεις την καριέρα σου, εκεί απ' όπου ξεκινάς. Δεν είχα σκοπό να συνεχίζω να παίζω, όμως ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Γανιάτσης, με έπεισε να αγωνιστώ για ένα χρόνο κι ακόμα συνεχίζω!"

Ο Τοχούρογλου αποσύρθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2009, ύστερα από μία γεμάτη καριέρα που τον βρήκε να αγωνίζεται στο Champions League με τον Ολυμπιακό, πριν μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η 4η σεζόν του στην Γκλέιντσβιλ Ράιντ Μάτζικ.

"Επέστρεψα στη δράση και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Πάντα σου λείπει να παίζεις", σχολίασε ο Τοχούρογλου.

"Γίνομαι παιδί. Είμαι 43, αλλά όταν παίζω γίνομαι και πάλι 18. Είμαι παθιασμένος με το παιχνίδι, μου έχει μείνει κουσούρι και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ".

O 43χρονος Τοχούρογλου παίζει ακόμα ποδόσφαιρο
MENS STATE LEAGUE 1 ALL RIGHTS RESERVED 2014 (PHOTOS BY LOOPII)

Παράλληλα, ο Τοχούρογλου ασχολείται με τις ακαδημίες της ομάδας και τονίζει πως μπορεί να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του από το κορυφαίο επίπεδο στην επόμενη γενιά.

Πέρα από τις 6 συμμετοχές στο Champions League και τις 2 στο UEFA με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο 43χρονος άσος κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος το 2003 με τον ΠΑΟΚ.

"Μ' αρέσει να δουλεύω με παιδιά, επειδή γι' αυτούς είναι όνειρο", είπε αρχικά και συνέχισε: "Τα Βλέπεις να παρακολουθούν το Champions League με τους Μέσι και Ρονάλντο, έχω παίξει κι εγώ".

O 43χρονος Τοχούρογλου παίζει ακόμα ποδόσφαιρο

"Περνάω καλά, δεν είμαι ποτέ αγχωμένος. Για έξι χρόνια στον Ολυμπιακό και 8 χρόνια στον ΠΑΟΚ, ήμουν γεμάτος άγχος, επομένως τώρα έχω χαλαρώσει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK