Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ο Μπλάτερ

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/5) το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ο Μπλάτερ

Στην έκτακτη συνεδρίαση της FIFA που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/5) στη Ζυρίχη, ο Ζεπ Μπλάτερ αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει από την Τετάρτη (27/5) με αφορμή της συλλήψεις μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

"Ξέρω ότι πολύς κόσμος θεωρεί εμένα υπεύθυνο για τις ενέργειες και τη φήμη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας, είτε πρόκειται για την απόφαση φιλοξενίας ενός παγκοσμίου Κυπέλλου είτε για ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Εμείς ή εγώ δεν μπορούμε να ελέγχουμε τους πάντες όλη την ώρα. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν λάθη, θα προσπαθήσουν και να τα κρύψουν. Αλλά η ευθύνη για την υπόληψη ολόκληρου του οργανισμού μας πέφτει σε εμένα, το ίδιο και το να βρω τρόπους για να διορθώσω τα πράγματα.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην φήμη της FIFA να σέρνεται πια μέσα στη λάσπη. Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Τα χθεσινά γεγονότα έχουν δημιουργήσει μια σκιά πάνω από το ποδόσφαιρο. Οι ενέργειες μερικών ατόμων, αν αποδειχθούν, ντροπιάζουν και εξευτελίζουν το ποδόσφαιρο και απαιτούν την αντίδραση όλων μας", ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Ελβετού.

Διαβάστε ακόμη:

Στο τραπέζι ακόμα και μποϊκοτάζ του Μουντιάλ από την UEFA

ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΒΑΝ: Οι 12 υποθέσεις που "καίνε" τα μέλη της FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK