Δύο συλλήψεις αξιωματούχων της FIFA

Συνεχίζονται οι συλλήψεις αξιωματούχων της FIFA σχετικά με τα σκάνδαλα δωροδοκιών που ερευνά το FBI.

Δύο συλλήψεις αξιωματούχων της FIFA

Η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις δύο "υψηλά ιστάμενων" της FIFA, κατά τη διάρκεια εφόδου σε ξενοδοχείο της χώρας, στο πλαίσιο της διήμερης συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με θέμα την αναμόρφωση του οργανισμού.

O λόγος για τους Αλφρέντο Χάουιτ της Ομοσπονδίας της Ονδούρας που είναι πρόεδρος της CONCACAF και τον Χουάν Άνχελ Ναπούτ της Ομοσπονδίας της Παραγουάης που είναι πρόεδρος της CONMEBOL.

Οι συλλήψεις στο ξενοδοχείο "Baur au Lac" της Ζυρίχης, όπως και πριν από μερικούς μήνες, πραγματοποιήθηκαν με την υποψία της αποδοχής εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή δωροδοκίας.

"Η FIFA ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έγιναν σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η FIFA θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την αμερικανική έρευνα, όπως επιτρέπει ο ελβετικός νόμος, καθώς και με την έρευνα που διενεργεί η γενική εισαγγελία της Ελβετίας", ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Τον Μάιο, στον ίδιο χώρο, συνελήφθησαν επτά αξιωματούχοι της ομοσπονδίας με την κατηγορία της διαφθοράς. Το ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι οι δύο συλλήψεις το βράδυ της Τετάρτης έγιναν με την υποψία της δωροληψίας για δικαιώματα μάρκετινγκ σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και για προκριματικούς αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Τελούν υπό κράτηση και αναμένεται η έκδοσή τους στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό ένταλμα σύλληψης, υπάρχουν υποψίες για αποδοχή δωροδοκιών εκατομμυρίων δολαρίων", αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ελβετία, πραγματοποιούν δύο διαφορετικές έρευνες σχετικά με τη διαφθορά στη FIFA. Η πρώτη αφορά τηλεοπτικά και όχι μόνο δικαιώματα για διοργανώσεις της ομοσπονδίας και δωροδοκίες κατά την παραχώρησή τους, η δεύτερη την ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντιστοίχως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συλλήψεις μελών της FIFA από το FBI

Ποινικές διώξεις και κατασχέσεις στη FIFA από τις ελβετικές αρχές

News 24/7

24MEDIA NETWORK