Έφεση ο Μπλάτερ, για πρόεδρος ο Πλατινί

Ο Ζεπ Μπλάτερ κινείται επίσημα για την ανατροπή της απόφασης εναντίον του, ενώ ο Μισέλ Πλατινί συνεχίζει κανονικά με την υποψηφιότητα της FIFA.

ZURICH, SWITZERLAND - JULY 20: Comedian Simon Brodkin (not pictured) throws cash at FIFA President Joseph S. Blatter during a press conference at the Extraordinary FIFA Executive Committee Meeting at the FIFA headquarters on July 20, 2015 in Zurich, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)
Μπλάτερ GETTY IMAGES

Ο Ζεπ Μπλάτερ άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, η οποία τον απέβαλε για 90 μέρες από κάθε ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Ο φίλος και δικηγόρος του 79χρονου παράγοντα, Κλάους Στόλκερ, επιβεβαίωσε την εξέλιξη με δηλώσεις του στο "Press Association Sport" : "Άσκησε έφεση ήδη στην Επιτροπή Εφέσεων της FIFA. Υπερασπίζεται τη θέση του και είναι βέβαιος ότι θα κριθεί αθώος".

Ο υπό παραίτηση πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο ομόλογός του της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, και ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μονγκ Τζουν Τσουνγκ, τιμωρήθηκαν με αποβολή από το ποδόσφαιρο εξαιτίας της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα που τελούν υπό διερεύνηση σε Ελβετία και ΗΠΑ.

Κανονικά υποψήφιος ο Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί, από την πλευρά του, δεν αλλάζει στάση σχετικά με την πρόθεση διεκδίκησης του προεδρικού θώκου της FIFA παρά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Γάλλος τόνισε ότι δεν αποδέχεται την απόφαση και θα αντιδράσει με επίσημο τρόπο, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και αποκάλυψε ότι θα συναντηθεί με τα μέλη της UEFA για να πάρει το χρίσμα.

"Η απόφαση, την οποία φυσικά θα εφεσιβάλλω με τον κατάλληλο τρόπο την κατάλληλη στιγμή, είχε διαρρεύσει ήδη επίτηδες και έδωσα την άποψή μου νωρίτερα εκείνη την ημέρα".

"Αρνούμαι κάθε υποψία που υπάρχει για το πρόσωπό μου, που βασίζεται σε απλούς συνειρμούς και είναι εκπληκτικά αόριστες. Πράγματι, η έκφραση αυτών των υποψιών αναφέρει ότι παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας 'μοιάζει να έχει διαπραχθεί' και ότι η απόφαση για την ουσία του θέματος δεν μπορεί να ληφθεί άμεσα".

"Παρά την κωμική φύση αυτών των γεγονότων, αρνούμαι να πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική απόφαση που ελήφθη βιαστικά ώστε να στιγματιστεί η εφ όρου ζωής αφοσίωσή μου στο παιχνίδι ή να συνθλίψει την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της FIFA".

"Θέλω όλοι να γνωρίζουν τη στάση μου: περισσότερο από το αίσθημα αδικίας ή την επιθυμία εκδίκησης, με ωθεί ένα αγνό αίσθημα ένθερμης ανυπακοής. Είμαι πιο αποφασισμένος από ποτέ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου προ των σχετικών δικαστικών σωμάτων".

"Θέλω να επαναλάβω με τον αυστηρότερο δυνατό τόνο ότι θα αφοσιωθώ στο να διασφαλίσω ότι η καλή πίστη μου θα κυριαρχήσει".

"Το πρωί υπέβαλα τις επιστολές υποστήριξης που απαιτούνται για να κατέβω ως υποψήφιος για την προεδρία της FIFA. Όπως έκανα πάντα από το 2007, θα εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου κατόπιν συμβουλής από τα 54 μέλη της UEFA, από τα οποία θα ζητήσω συνεδρίαση σύντομα στη Νιόν. Επιπλέον, θα συναντηθώ με όλες τις συνομοσπονδίες της FIFA στο πνεύμα της ευρύτητας που πάντοτε χαρακτήριζε τις πράξεις μου".

Διαβάστε ακόμη

ΕΠΙΣΗΜΟ: Μπλάτερ, Πλατινί, Βαλκ αποβλήθηκαν από τη FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK