Ελεύθερος με εγγύηση ο Γουόρνερ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, αφέθηκε ελεύθερος μετά από καταβολή εγγύησης την Πέμπτη από τη φυλακή του Τρίνινταντ και Τομπάγκο στην οποία κρατείτο, μία ημέρα μετά από την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε σε υπόθεση διαφθοράς που ερευνούν αμερικανικές αρχές και οδήγησαν στη σύλληψη 9 νυν και πρώην στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ελεύθερος με εγγύηση ο Γουόρνερ

Ο 72χρονος παράγοντας αποχώρησε με ασθενοφόρο, αφού παραπονέθηκε για εξάντληση, αποφεύγοντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κρατητήρια.

Λίγο αργότερα, όμως, βρήκε τη... δύναμη να προβεί σε μία ομιλία μπροστά σε υποστηρικτές του και να γνωρίσει την αποθέωση.

"Εάν έκλεβα χρήματα της FIFA επί 30 χρόνια, ποιος μου τα έδινε; Γιατί δεν κατηγορείται κι αυτός; Γιατί κατηγορούνται μόνο άτομα του τριτοκοσμικών χωρών;", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γουόρνερ.

Ο πρώην ηγέτης της CONCACAF, ο οποίος πλήρωσε 360.000 δολάρια για εγγύηση, ωστόσο πέρασε την Πέμπτη στη φυλακή, αντιμετωπίζει 8 κατηγορίες μεταξύ των οποίων συνωμοσία με σκοπό την απάτη και τον εκβιασμό.

Στο δικαστήριο θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο, ωστόσο μέχρι τότε του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύ οφορές την εβδομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK