Επίσημα τον Φεβρουάριο οι εκλογές της FIFA

Στις 26 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για τη διαδοχή του Ζεπ Μπλάτερ.

Επίσημα τον Φεβρουάριο οι εκλογές της FIFA

Καμία αλλαγή ημερομηνίας δεν θα υπάρξει στις έκτακτες προεδρικές εκλογές της FIFA, αφού η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

Οι ποινές τριών μηνών που επιβλήθηκαν σε Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA έθεσαν εν αμφιβόλω την ημερομηνία που είχε οριστεί μετά από την παραίτηση του Ελβετού από τον προεδρικό θώκο τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA θα διεκδικούσε το χρίσμα στις νέες εκλογές και είχε κινήσει τις διαδικασίες για να υποβάλει υποψηφιότητα, κάτι που δεν δύναται πλέον, μέχρι να περάσουν οι 90 ημέρες στις κατά τις οποίες απαγορεύεται η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας συνεδρίασε στη Ζυρίχη εκτάκτως την Τρίτη και έλαβε την απόφαση να μην μετατεθεί η ημερομηνία των εκλογών, όπου θα αναζητηθεί ο διάδοχος του Μπλάτερ μετά από 19 χρόνια.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη ήταν η πρώτη δίχως τον 79χρονο παράγοντα τα τελευταία 40 χρόνια, με τον γηραιότερο αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Αφρικής, Ίσα Χαγιάτου, να εκτελεί χρέη προέδρου.

Ο Πλατινί θεωρείτο το φαβορί για τις εκλογές του Φεβρουαρίου, με τον Ιορδανό πρίγκιπα Αλί μπν αλ Χουσεΐν και τον πρώην μέσο του Τρίνινταντ και Τομπάγκο Ντέιβιντ Νάκιντ, να έχουν καταθέσει επίσης υποψηφιότητες.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Αφρικής, σεΐχη Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ αλ Καλίφα, με την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων να λήγει στις 26 Οκτωβρίου.

Τα ονόματα στη φόρα

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα δημοσιοποιήσει τη λίστα όσων παραγόντων τελούν υπό έρευνα, κατόπιν της έγκρισης της επιβολής διαφανών διαδικασιών από την Εκτελεστική Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ηλικιακό όριο για τον πρόεδρο εισηγούνται στην FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK