Έρευνα FIFPro: Πιο επιρρεπείς σε κατάθλιψη οι ποδοσφαιριστές

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα έδωσε στη δημοσιότητα η FIFPro.

Έρευνα FIFPro: Πιο επιρρεπείς σε κατάθλιψη οι ποδοσφαιριστές

H Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών πραγματοποίησε έρευνα με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εν ενεργεία και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, διαπιστώνοντας πως είναι πολύ πιο πιθανό για τους παίκτες να πέσουν σε κατάθλιψη από ότι για τον γενικό πληθυσμό.

Συγκεκριμένα ένα ποσοστό της τάξης 38% από 607 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και 35% από 219 ποδοσφαιριστές που έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους. Πολύ συχνά συμπτώματα είναι οι διαταραχές ύπνου (23% και 28% αντίστοιχα), η δυσφορία (15% και 18%) καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ (9% και 25%) .

Η έρευνα παρατηρεί ακόμη ότι οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν υποστεί δύο ή τρεις σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της καριέρας τους είναι 2 με 4 φορές πιο επιρρεπείς σε ψυχικές διαταραχές από τους υπόλοιπους παίκτες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την διετία 2013-2015 σε 11 χώρες και σε παίκτες με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το γιατρό της FIFPro, Βίνσεντ Γκούντεμπαρζ και όπως ο ίδιος δήλωσε, για να βοηθηθούν οι "ασθενείς" θα πρέπει να υπάρξει ειδική φροντίδα και από τις ομάδες τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK