Ερευνά Μπεκενμπάουερ - Βιγιάρ η FIFA

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ανακοίνωσε επίσημα τα ονόματα που τελούν υπό έρευνα, στα οποία, πέρα τον Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί βρίσκονται κι οι Φραντς Μπεκενμπάουερ, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.

Ερευνά Μπεκενμπάουερ - Βιγιάρ η FIFA

Πριν από δύο εβδομάδες, η Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA αποφάσισε να αποβάλει από το ποδόσφαιρο για 90 ημέρες τους προέδρους της FIFA και της UEFA, Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία.

Το απόγευμα της Τετάρτης (21/10) οι άνθρωποι της FIFA, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τρίτη (20/10), αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που τελούν -επίσημα- υπό έρευνα. Εκτός από τους δύο διοικητικούς ηγέτες, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται κι οι Φραντς Μπεκενμπάουερ και Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας κι αφορούν στην ανάθεση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση της FIFA αναφέρει πως τελούν υπό έρευνα οι Ουοραουί Μακούντι, Τζέφρι Γουέμπ, Ρικάρντο Τεϊσέιρα, Γιουτζίνιο Φιγκερέδο, Νικολά Λεός, καθώς και οι... υπαρχηγοί σε UEFA και FIFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Παράλληλα, η Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε γνωστό πως υπάρχουν αρκετά μέλη των δύο ομοσπονδιών που συμμετέχουν σε παράνομες δοσοληψίες, όμως στο πλαίσιο των ερευνών δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Μπλάτερ, Πλατινί, Βαλκ αποβλήθηκαν από τη FIFA

Spiegel: "Η Γερμανία αγόρασε το Μουντιάλ του 2006"

"Ο Μπλάτερ πλήρωσε τον Πλατινί για να μην κατέβει στις εκλογές"

News 24/7

24MEDIA NETWORK