FIFA: Νέα στοιχεία για ξέπλυμα χρήματος

Ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος εξετάζουν οι Ελβετοί εισαγγελείς στην υπόθεση της FIFA, μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν από αναφορές τραπεζών.

FIFA: Νέα στοιχεία για ξέπλυμα χρήματος
FIFA

Η ελβετική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι διαθέτει νέα στοιχεία για 28 ενέργειες που πιθανώς σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος, το οποίο συνδέεται με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, υπάρχουν 81 "ύποπτες κινήσεις" που αναφέρθηκαν από τράπεζες της χώρας, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκουν στο επίκεντρο τη FIFA.

Ο γενικός εισαγγελέας Μισέλ Λομπέρ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι υπήρξαν 53 ύποπτα περιστατικά προς έρευνα σε μία "τεράστια και περίπλοκη υπόθεση".

Οι Ελβετοί εισαγγελείς εργάζονται σε μία ξεχωριστή υπόθεση από τις αμερικανικές έρευνες που αφορούν σε δωροδοκία και υπεξαίρεση χρημάτων ανωτάτων αξιωματούχων της FIFA, που οδήγησαν σε 9 συλλήψεις και σε έκδοση 21 κατηγορητηρίων σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες.

Οι έρευνες οδήγησαν την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου να "παγώσει" τις διαδικασίες υποβολής υποψηφιοτήτων για το Μουντιάλ 2026, ενώ οδήγησε και σε παραίτηση του επί 18 χρόνια προέδρου της, Ζεπ Μπλάτερ, μόλις 4 ημέρες μετά από την 4η επανεκλογή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK