Φίγκο για επανεκλογή Μπλάτερ: "Άλλη μία μαύρη ημέρα για το ποδόσφαιρο"

Ο Λουίς Φίγκο θα ήταν ένας εκ των αντιπάλων του Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA, προτίμησε όμως ν' αποσυρθεί προκειμένου το μέτωπο της αντιπολίτευσης να είναι αρραγές.

Φίγκο για επανεκλογή Μπλάτερ: "Άλλη μία μαύρη ημέρα για το ποδόσφαιρο"

Ακόμη κι έτσι ο Ελβετός ποδοσφαιροπαράγοντας δεν επλήγη, με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί στην προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ν' αρχίζει πλέον την πέμπτη θητεία του.

Ο Πορτογάλος αντέδρασε στη νίκη του Μπλάτερ, υποστηρίζοντας -σε κείμενό του- ότι ο πρόεδρος της FIFA είναι ο πλέον αναρμόδιος για να συνεχίσει και τον κάλεσε να παραιτηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: " Τα γεγονότα της προηγούμενης Τετάρτης δεν λεκιάζουν το ποδόσφαιρο, αλλά τη FIFA και τα ηγετικά στελέχη της. Δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη FIFA στην κάθαρση με τους στοιχειώδεις κανόνες της διαφάνειας, της νομιμότητας και της δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της FIFA επανεκλέχθηκε δείχνει πως ο οργανισμός είναι άρρωστος. Είναι ακόμη μία μαύρη ημέρα. Έχασε η FIFA, κυρίως όμως έχασε το ποδόσφαιρο και εκείνοι που ειλικρινά νοιάζονται γι' αυτό.

Ήταν ατυχής και κυνική η αντίδραση του κ. Μπλάτερ ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει όλους. Προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας. Ήταν οι άνθρωποι που για χρόνια προωθούσε ο ίδιος. Το σώμα είναι σάπιο.

Αν είχε την οποιαδήποτε ευπρέπεια, θα πρέπει να παραιτηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν μετανιώνω για τίποτα. Αγωνίστηκα, επέμεινα, πάλεψα για την αναγέννηση ενός οργανισμού που πρέπει ν' αλλάξει πορεία. Ζούμε σε μια έκτακτη κατάταση και το ποδόσφαιρο επηρεάζεται".

News 24/7

24MEDIA NETWORK