Η Γαλλία νίκησε την Ιταλία, με το... δεξί ο Λοπετέγκι

Με γκολ των Μαρσιάλ, Ζιρού και Κουρζάβα, η Γαλλία νίκησε με 3-1 την Ιταλία στο ντεμπούτο του Τζιαμπιέρο Βεντούρα. Με το... δεξί η Ισπανία του Λοπετέγκι που νίκησε με 2-0 το Βέλγιο. "Πεντάρα" κόντρα στο Γιβραλτάρ η Πορτογαλία.

Η Γαλλία νίκησε την Ιταλία, με το... δεξί ο Λοπετέγκι

Στο ντεμπούτο του Τζιαμπιέρο Βεντούρα στον πάγκο, η εθνική Ιταλίας γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Γαλλία σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Το σκορ για τους φιναλίστ του Euro άνοιξε στο 17ο λεπτό ο Μαρσιάλ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μπουφόν, τον νίκησε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς στο 21ο λεπτό, ο Πελέ έφερε το ματς στα ίσα.

Πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα ο Ζιρού έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, για να έρθει στο 81' ο Κουρζάβα και να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης των Γάλλων, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Σημειώνεται ότι ντεμπούτο για την Ιταλία έκανε και ο 17χρονος Ντοναρούμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ιταλία: Μπουφόν (46' Ντοναρούμα), Μπαρτζάλι (46' Μοντολίβο), Αστόρι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (46' Ρουγκάνι), Παρόλο, Μποναβεντούρα, Καντρέβα, Ντε Σίλιο, Έντερ, Γκρατσιάνο Πελέ.

Γαλλία: Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κοσιελνί, Κουρζαουά, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Μαρσιάλ (46' Παγέτ), Ζιρού (46' Ζινιάκ).

Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, το Βέλγιο, εκ των αντιπάλων μας στον όμιλο, γνώρισε την ήττα από την Ισπανία με 2-0 σε φιλικό που διεξήχθη στις Βρυξέλλες. Οι πρώην πρωταθλητές κόσμου πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό στο ντεμπούτο του Μαρτίνες στον πάγκο.

Το σκορ για την Ισπανία άνοιξε στο 34ο λεπτό ο Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 62', ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Βιτόλο και "έγραψε" το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

Βέλγιο - Ισπανία 0-2

(34' και 62' πέν. Νταβίντ Σίλβα)

Πορτογαλία - Γιβραλτάρ 5-0

(27' και 53' Νανί, 73' Ζοάο Κανσέλο, 76' Μπερνάρντο Σίλβα, 79' Πέπε)

Ιταλία - Γαλλία 1-3

(21' Γκρατσιάνο Πελέ - 17' Μαρσιάλ, 28' Ζιρού, 81' Κουρζαουά)

Ολλανδία - Ελλάδα 1-2

(14' Βαϊνάλντουμ - 29' Μήτρογλου, 77' Γιαννιώτας)

News 24/7

24MEDIA NETWORK