Πάρτι για Ισπανία, δύσκολα η Βραζιλία

Η Ισπανία γιόρτασε το νέο γήπεδο στην Πόντεβεδρα και το ρεκόρ του Φερνάντο Τόρες με νίκη 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας σε φιλικό παιχνίδι. Αποδοκιμάστηκε η κακή Βραζιλία στη νίκη 1-0 επί της Νότιας Αφρικής στο "Μορουμπί".

Πάρτι για Ισπανία, δύσκολα η Βραζιλία

Το 100ό παιχνίδι του Φερνάντο Τόρες (ο 6ος παίκτης που φτάνει σε τριψήφιο νούμερο συμμετοχών) με το εθνόσημο γιορτάστηκε όπως έπρεπε από την Ισπανία, η οποία διέλυσε με 5-0 τη Σαουδική Αραβία του Φρανκ Ράικαρντ στο "Νουέβο Πασαρόν" της Πόντεβεδρα. Παρά τις αλλαγές του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, οι πρωταθλητές κόσμου και δις πρωταθλητές Ευρώπης τα τελευταία χρόνια άνοιξαν το σκορ με το Σάντι Καθόρλα στο 24' και η... Μπαρτσελόνα, ήτοι οι Πέδρο (2 γκολ), Τσάβι και Ντάβιντ Βίγια, πήραν τη "σκυτάλη" για να διαμορφώσουν το τελικό σκορ.

Ο άνθρωπος των ημερών για τη Βραζιλία, ο Χουλκ, έδωσε τη λύση στο φιλικό απέναντι στη Νότια Αφρική στο "Μορουμπί", αλλά το 1-0 κι η γενικότερη εικόνα της ομάδας του Μάνο Μενέζες δεν έπεισαν. Στο 1ο παιχνίδι της "σελεσάο" εντός των τειχών μετά από περίπου ένα χρόνο, οι Αφρικανοί έχασαν ευκαιρίες να "παγώσουν" το γήπεδο του Σάο Πάουλο, εξ ου κι οι αποδοκιμασίες σε ορισμένα χρονικά σημεία από τους γηπεδούχους προς τους... γηπεδούχους. Λεάντρο Νταμιάο και Νέιμαρ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εντυπωσιακό Ιτουμέλενγκ Κούνε, μέχρι το 74ο λεπτό, όταν σε μία φάση διαρκείας, η βολίδα του νεοαποκτηθέντος επιθετικού της Ζενίτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα των φιλικών

Σιγκαπούρη-Φιλιππίνες 0-2

(8' Κάλιντονγκ, 49' Γιούνγκουσμπαντ)

Βραζιλία-Νότια Αφρική 1-0

(74' Χουλκ)

Ισπανία-Σαουδική Αραβία 5-0

(24' Καθόρλα, 27', 72' Πέδρο, 47' Τσάβι, 62' Βίγια)

Ουζμπεκιστάν-Κουβέιτ 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK