Η διεφθαρμένη "πυραμίδα" της FIFA

Ο Ζεπ Μπλάτερ μπορεί να υποστηρίζει πως δεν είχε ανάμειξη στα οικονομικά εγκλήματα που είχε διαπράξει η FIFA, όμως όπως θα δείτε στην εικόνα που ακολουθεί, πολλά στελέχη που βρίσκονται από κάτω του στην πυραμίδα της ιεραρχίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι είτε κατηγορούμενα είτε έχουν ήδη συλληφθεί.

Η διεφθαρμένη "πυραμίδα" της FIFA

Ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ, δεν παραιτείται από τις εκλογές και θέλει να διεκδικήσει για πέμπτη συνεχόμενη φορά την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. O ισχυρός άνδρας της FIFA ακόμη δεν έχει μπλεξίματα με τον νόμο, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με αρκετά τα μέλη που βρίσκονται από κάτω του στην ιεραρχία.

Πιο συγκεκριμένα, εννέα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA που βρίσκονται κάτω από τον Μπλάτερ είναι κατηγορούμενα, ενώ άλλα δύο έχουν καταδικαστεί. Από εκεί και πέρα, όπως θα δείτε και παρακάτω, πέντε άτομα που εργάζονταν σε εταιρία αθλητικού Marketing και τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι κατηγορούμενα, ενώ άλλο ένα έχει καταδικαστεί.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Μπλάτερ αποποιείται τις ευθύνες του για την συμμετοχή του στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της FIFA.

Διαβάστε ακόμη:

Διαδηλωτές στο συνέδριο της FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK