Η FIFA απέλυσε το νο2 της ιεραρχίας της!

Ο Ζερόμ Βαλκ αποτελεί παρελθόν για τη FIFA για δεύτερη φορά, ξανά μετά από οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο είναι πρωταγωνιστής.

SAINT PETERSBURG, RUSSIA - JULY 24:  FIFA Secretary-General Jerome Valcke listens to questions during the Post-meeting of Organising Committee for the FIFA World Cup press conference ahead of the preliminary draw of the 2018 FIFA World Cup in Russia at Konstantin Palace on July 24, 2015 in Saint Petersburg, Russia.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Βαλκ-FIFA GETTY IMAGES

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της FIFA είναι καταιγιστικές. Η διοικούσα επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε να απολύσει τον γενικό γραμματέα της, Ζερόμ Βαλκ.

Ο Γάλλος παράγοντας τελεί σε διαθεσιμότητα από τις 17 Σεπτεμβρίου για εμπλοκή σε σκάνδαλο παράνομου πλουτισμού μέσω της διάθεσης εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα θα συνεχίσει να ασκεί ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα, δρ. Μάρκους Κάτνερ", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FIFA μετά από τις τελευταίες εξελίξεις.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, η οποία έχει προτείνει ήδη την απαγόρευση ενασχόλησης του Βαλκ με το ποδόσφαιρο για εννέα χρόνια, ενημέρωσε στις 7 Ιανουαρίου ότι αρχίζει "επίσημες δικαστικές διαδικασίες" εναντίον του 55χρονου, έχοντας μελετήσει το πόρισμα που υποβλήθηκε από το Ερευνητικό Επιμελητήριό της.

Ο Βαλκ κατηγορείται επίσης και για συμμετοχή σε πιθανή δωροδοκία ύψους 9.200.000 ευρώ στον πρώην επικεφαλής της CONCACAF, Τζακ Γουόρνερ, για να εξασφαλίσει την ψήφο του και την στήριξη στην υποψηφιότητα της Νότιας Αφρικής για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Ο Βαλκ εντάχθηκε στη FIFA το 2003 ως διευθυντής μάρκετινγκ και τηλεόρασης, αλλά απολύθηκε το 2006 μετά από σκάνδαλο που αφορούσε την πολυετή χορηγική συνεργασία με τη "Mastercard".

Ο Γάλλος είχε εντοπιστεί να διαπραγματεύεται συμφωνία με την ανταγωνίστρια πιστωτική κάρτα "VISA", παρότι υπήρχε ρητός όρος με τη "Mastercard" για δικαίωμα πρώτης διαπραγμάτευσης, με συνέπεια η FIFA να καταβάλει αποζημίωση 83.000.000 ευρώ.

Εκτός των άλλων, ο Βαλκ φέρεται να έχει καταχραστεί έσοδα της FIFA και να έχει χρησιμοποιήσει υπέρ το δέον το ιδιωτικό τζετ της FIFA, αιτίες που λήφθηκαν υπόψιν στην απόφαση για την αποπομπή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK