Η FIFA "έκοψε" τον Πλατινί και πέρασε τον Σαλμάν

Ο Μισέλ Πλατινί δεν πέρασε τους ελέγχους ακεραιότητας της FIFA ενόψει εκλογών, σε αντίθεση με τον σεΐχη Σαλμάν που κατηγορείται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν.

Η FIFA "έκοψε" τον Πλατινί και πέρασε τον Σαλμάν

Ο Μισέλ Πλατινί δεν βρίσκεται μεταξύ των πέντε ονομάτων των υποψηφίων που εν τέλει πήραν το "πράσινο φως" για να διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο της FIFA, τουλάχιστον μέχρι να αθωωθεί στην υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται και για την οποία έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα 90 ημερών.

Ο Γάλλος αποπεμφθείς πρόεδρος της UEFA, τιμωρημένος ων, δεν πέρασε τον έλεγχο ακεραιότητας της ad hoc Εκλογικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, η οποία ανακοίνωσε, πάντως, πως ο Γάλλος παράγοντας μπορεί να επανέλθει στην κούρσα της διαδοχής εάν έχει καταφέρει να "καθαρίσει" το όνομά του πριν από τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου.

Η Εκλογική Επιτροπή απέρριψε και την υποψηφιότητα του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μουσά Μπιλιτί, χωρίς να ανακοινώσει τους λόγους που δεν πέρασε με επιτυχία τους ελέγχους ακεραιότητας.

Αντιθέτως, τους ίδιους ελέγχους πέρασε ο σεΐχης Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ αλ Καλιφά, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ασίας, ο οποίος κατηγορείται από ανθρωπιστικές οργανώσεις για βίαιες ενέργειες εναντίον διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Μπαχρέιν,.

Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή "αξιολογήθηκαν προσεκτικά όλες οι καταγγελίες εναντίον των υποψηφίων μεταξύ των οποίων και αυτές εναντίον του σεΐχη Σαλμάν για τη φερόμενη εμπλοκή του στα γεγονότα του Μπαχρέιν το 2011". Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν βρέθηκαν στοιχεία "οποιασδήποτε προσωπικής ή άμεσης εμπλοκής" με συνέπεια να δοθεί το "πράσινο φως".

Αυτό συνέβη και με ακόμα τέσσερις υποψηφίους διαδόχους του Ζεπ Μπλάτερ, τον πρίγκιπα Αλί μπιν αλ Χουσεΐν από την Ιορδανία, το πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, Ζερόμ Σαμπάν, τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και τον Νοτιοαφρικανό επιχειρηματία Τόκιο Σεξγουάλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλατινί: "Είμαι ο καλύτερος με κάθε ταπεινότητα, είμαι ιππότης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK