Η FIFA συνεδριάζει και αποφασίζει για το μέλλον των Μπλάτερ και Πλατινί

Η Επιτροπή Ήθους της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να αποφασίσει αν θα "τελειώσει" άμεσα από τα καθήκοντά τους, τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί.

Η FIFA συνεδριάζει και αποφασίζει για το μέλλον των Μπλάτερ και Πλατινί

Τα όρια έχουν στενέψει αρκετά για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Η Επιτροπή Ήθους της FIFA συνεδριάζει μέσα στις επόμενες ημέρες και τα μέλη τους θα καλούν να αποφασίσουν εάν θα "τελειώσουν" από τα καθήκοντά τους τους δύο άνδρες, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τον πρόεδρο της UEFA.

Τόσο ο Μπλάτερ όσο και ο Πλατινί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία, ωστόσο ακόμη οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, ο παραιτηθείς πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, μίλησε στο γερμανικό περιοδικό " Bunte", εξηγώντας ότι δεν κατηγορείται για τίποτα μέχρι στιγμής και ότι έχει καταδικαστεί από Τύπο και φιλάθλους άδικα.

Προ ημερών, οι βασικοί χορηγοί της Ομοσπονδίας ζήτησαν την άμεση αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο και όχι στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν είναι προγραμματισμένες νέες εκλογές στον οργανισμό.

Παρ' όλα αυτά, έχει απάντηση για όλα: "Πρόκειται για έρευνα και όχι κατηγορητήριο. Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, έχω καταδικαστεί δίχως όμως να υπάρχουν αποδείξεις πως από την πλευρά μου έχω κάνει κάτι το επιλήψιμο".

"Αυτό είναι σκανδαλώδες, αλλά είμαι μια χαρά. Παραμένω πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και εξακολουθώ να δουλεύω καλά. Σας διαβεβαιώ πως θα αποσυρθώ στις 26 Φεβρουαρίου του 2016".

"Τότε θα τελειώσω τη θητεία μου, ούτε μια μέρα νωρίτερα. Από εκεί και πέρα θα έχουμε έναν εξίσου καλό πρόεδρο. Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα παλέψω για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, θα το κάνω για μένα και για το καλό όλου του οργανισμού".

"Είμαι πεπεισμένος πως το κακό θα βγει στο φως και ότι αυτό που θα θριαμβεύσει θα είναι το καλό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK