H FIFPro θέλει να φέρει επανάσταση στις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο!

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών θα κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να αλλάξει ολοκληρωτικά το σύστημα μεταγραφών και οι παίκτες να μπορούν να μετακομίζουν πολύ ευκολότερα από σύλλογο σε σύλλογο.

H FIFPro θέλει να φέρει επανάσταση στις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο!

Η FIFPro (Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών) είναι έτοιμη να φέρει τα πάνω κάτω στο ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο " Guardian", την Παρασκευή (18/9) θα κινηθεί νομικά κατά της FIFA με την ελπίδα να αλλάξει το σύστημα μεταγραφών.

Πιστεύοντας ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν την ελευθερία που έχουν άλλοι εργαζόμενοι σε άλλους τομείς να αλλάξουν εργασιακή στέγη, η FIFPro θέλει να "απελευθερώσει" τις μεταγραφές. Να μπορούν δηλαδή οι ποδοσφαιριστές να επιλέξουν μόνοι τους που θα συνεχίσουν την καριέρα τους, χωρίς να μπαίνει ο σύλλογος μπροστά και να ζητάει ποσό.

Επίσης ζητά την κατάργηση των δανεισμών, περιορισμό στον αριθμό των παικτών που μπορεί να έχει η κάθε ομάδα, αλλά και θέσπιση ορίου στα χρήματα που μπορεί να πάρει ο εκάστοτε μάνατζερ κάθε παίκτη.

"Προσπαθήσαμε να βρούμε λύση με την UEFA και τη FIFA αλλά δεν μας άφησαν άλλη επιλογή. Δεν θέλουμε να τινάξουμε στο αέρα τη μεταγραφική αγορά. Θέλουμε να φέρουμε ισορροπία ανάμεσα στα δικαιώματα παίκτη και ομάδας", τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro Τέο Βαν Σέγκελεν.

Εάν τελικά η Ένωση των Ποδοσφαιριστών τα καταφέρει οι αλλαγές θα είναι τεράστιες στο χώρο του ποδοσφαίρου και θα είναι η πρώτη φορά μετά την υπόθεση Μπόσμαν που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK