Η UEFA στηρίζει Ινφαντίνο και όχι Πλατινί

Τζιάνι Ινφαντίνο και όχι Μισέλ Πλατινί θα ψηφίσουν τα μέλη της UEFA για πρόεδρο της FIFA τον Φεβρουάριο.

Η UEFA στηρίζει Ινφαντίνο και όχι Πλατινί

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα διεκδικήσει την προεδρία της FIFA και θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της UEFA, όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Ο Ελβετός δικηγόρος και δεξί χέρι εδώ και έξι χρόνια του αποπεμφθέντος προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, έλαβε ομόφωνα τη στήριξη για τη διεκδίκηση της θέσης για την οποία θα είναι υποψήφιος και ο Γάλλος.

Ο Πλατινί εκτίει ποινή 90 ημερών αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο, λόγω της εμπλοκής του σε ποδοσφαιρικά σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιμένει την τελική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA φέρεται να δίνει τη λύση σχετικά με τη στήριξη της UEFA μεταξύ των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου.

Η Δευτέρα αποτελεί την τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων και μέχρι στιγμής επίσημα έχουν βρεθεί στην κούρσα της διαδοχής του Ζεπ Μπλάτερ ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας και πολιτικός Τόκιο Σέξγουελ, ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, πρίγκιπας Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, ο πρώην αρχηγός του Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Ντέιβιντ Νάκιντ, ο πρώην συνεργάτης του Μπλάτερ, Ζερόμ Σαμπάν, και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μούσα Μπίλιτι.

Από εκεί και πέρα, έντονη είναι η φημολογία περί υποψηφιότητας του προέδρου της ασιατικής ομοσπονδίας, σεΐχη Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ αλ Καλιφά, ενώ υπάρχει υποψήφιος είναι και ο Μισέλ Πλατινί, εφόσον αθωωθεί για τις υποθέσεις όπου εμπλέκεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK