Ήταν ΟΛΟΙ στον τελικό της Τσαπεκοένσε!

Ανατριχίλα και δέος μαζί στο "Ατανάσιο Χιγκαρδότ", όπου πάνω από 40.000 άνθρωποι, σε μια συγκλονιστική τελετή, τίμησαν την μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που ξεκλήρισε την Τσαπεκοένσε. Εικόνες πολύ δυνατές,συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λέξεις. Δείτε PHOTOS και VIDEOS.

Ήταν ΟΛΟΙ στον τελικό της Τσαπεκοένσε!

Υπό άλλες συνθήκες χθες το βράδυ (30/11) το “Ατανάσιο Χιγκαρδότ” του Μεντεγίν θα ήταν γεμάτο από χιλιάδες οπαδούς της Ατλέτικο Νασιονάλ, για τον πρώτο Τελικό του Copa Sudamericana με αντίπαλο την Τσαπεκοένσε. Μόνο που η βραζιλιάνικη ομάδα ξεκληρίστηκε στην αεροπορική τραγωδία που έχει αφήσει άφωνο όλο τον κόσμο και δεν θα μπορούσε να βρεθεί στο γήπεδο. Ήταν όμως, εκεί...

Αυτό που συνέβη στην τελετή για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν. Ήταν κάτι μοναδικό, ανεπανάληπτο, συγκινητικό σε βαθμό ανατριχίλας. Ράγισαν καρδιές, ένας πραγματικός ύμνος στην ζωή και στο μεγαλείο του αθλητισμού. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, ντυμένοι όλοι με λευκά μπλουζάκια και έχοντας διακριτικά της Τσαπεκοένσε, απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στέλνοντας παγκοσμίως το μήνυμα πως πάνω από την ζωή δεν μπαίνει τίποτ α.

Ήταν ΟΛΟΙ στον τελικό της Τσαπεκοένσε!

Η τελετή ήταν εντυπωσιακή και συνάμα τόσο ανθρώπινη, το σκηνικό που στήθηκε μεγαλοπρεπές-μοναδικό και συγχρόνως κατανυκτικό. Οι ποδοσφαιριστές της Νασιονάλ, τα μέλη του τεχνικού τιμ, η διοίκηση, όλοι τους ντυμένοι στα μαύρα, κρατούσαν ένα μπουκέτο με λουλούδια ενώ μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο ελευθέρωσαν 71 περιστέρια συμβολίζοντας τις 71 ψυχές που χάθηκαν στο δυστύχημα!

Ήταν ΟΛΟΙ στον τελικό της Τσαπεκοένσε!
Ήταν ΟΛΟΙ στον τελικό της Τσαπεκοένσε!
Ήταν ΟΛΟΙ στον τελικό της Τσαπεκοένσε!

Η μπάντα του στρατού απέδιδε τιμές στα θύματα, πάνω από το γήπεδο πέταξαν ελικόπτερα Black Hawk ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και αρκετοί από τους διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανάσυρσης των σορών των θυμάτων.

Την ώρα που τα φώτα έσβηναν στο γήπεδο οι παίχτες της Ατλέτικο και οι 40.000 θεατές έβαλαν τα κλάματα καθώς όλοι άναψαν τα κινητά τους..Η ατμόσφαιρα έγινε μαγική, ανατριχιαστική. Δακρυσμένος πήρε το λόγο και ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Jose Serra ο οποίος ευχαρίστησε τους Κολομβιανούς για τη στήριξή τους. Με την Ατλέτικο Νασιονάλ, σύσσωμη στην κορυφαία κίνηση fair play, να ζητάει να δοθεί το τρόπαιο στην Τσαπεκοένσε. Σε αυτούς που πραγματικά ανήκει και είναι πλέον... άγγελοι του παραδείσου.

Δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της βραζιλιάνικης ομάδας όπως "Πάμε Τσάπε", "είμαστε μαζί σας", "πρωταθλητές για πάντα". Μια κίνηση που δείχνει πραγματικά ότι δεν υπάρχουν σύνορα στο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σίσι Αρίας: το κορίτσι-άγγελος της μοιραίας πτήσης της Τσαπεκοένσε
Το ανατριχιαστικό προαίσθημα του προπονητή της Τσαπεκοένσε
Οι μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες στην ιστορία του αθλητισμού
Σπουδαία κίνηση από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για τα θύματα της Τσαπεκοένσε
Ένα από τα θύματα της Tσαπεκοένσε είχε φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό!
Λυγμοί από τους συμπαίκτες των θυμάτων στην τελετή μνήμης
Συγκλονιστικό VIDEO: Οι Κολομβιανοί δίδαξαν στον πλανήτη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK