Ηλίας Πολλάλης στο Contra.gr: "Ινδία χωρίς δεύτερη σκέψη"

Από την Τσεχία στη Γλυφάδα κι από την Γλυφάδα στην Ινδία. Ο 21χρονος Ηλίας Πολλάλης εξηγεί στο Contra.gr πως πήρε την απόφαση να παίξει ποδόσφαιρο στην Indian Super League και μιλάει για τη σχέση του με τον Κώστα Κατσουράνη, αλλά και τους συμπαίκτες του, Ανελκά, Φρίντριχ και Λιούνμπεργκ.

Ηλίας Πολλάλης στο Contra.gr: "Ινδία χωρίς δεύτερη σκέψη"

O 21 ετών Έλληνας αμυντικός, Ηλίας Πολλάλης αγωνίζεται στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Ινδίας το οποίο έχει τραβήξει βλέμματα από όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου, πριν πάρει την απόφαση να μεταναστεύσει στην Τσεχία.

Επόμενος σταθμός ήταν η Γλυφάδα και το φετινό καλοκαίρι έγινε το πρώτο ελληνόπουλο που πήρε την απόφαση να παίξει ποδόσφαιρο στην Ινδία, πριν τον ακολουθήσουν στη συνέχεια οι Τζόρβας και Κατσουράνης.

Το Contra.gr επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να μάθει πώς ένας τόσο νεαρός ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός στο ευρύ κοινό, κατάφερε να παίξει σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο με παγκόσμιους αστέρες. Διαβάστε τα όσα δήλωσε για την νέα εμπειρία στην καριέρα του, τον αντίπαλο του Κώστα Κατσουράνη, αλλά και τους συμπαίκτες του Νικολά Ανελκά, Μάνουελ Φρίντριχ και Φρέντρικ Λιούνμπεργκ.

Ηλίας Πολλάλης στο Contra.gr: "Ινδία χωρίς δεύτερη σκέψη"

Από την Γλυφάδα... στην Ινδία, πώς προέκυψε μια τέτοια μεταγραφή;

"Ναι, πέρυσι έπαιζα στη Γλυφάδα. Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελα, υπήρξαν κάποια διοικητικά προβλήματα και αναγκάστηκα να φύγω. Δεν θα τα είχα καταφέρει να έρθω στην Ινδία όμως χωρίς τη βοήθεια του μάνατζέρ μου, του Παύλου Τοπίδη. Ήξερε ότι έψαχνα για κάτι καλό και όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε για την πρόταση της Μουμπάι το δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Άλλωστε μου αρέσει να ταξιδεύω και να παίζω ποδόσφαιρο σε διάφορες χώρες".

Για πες μας λίγα πράγματα για σένα να σε γνωρίσει καλύτερα και ο κόσμος

"Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε πολύ μικρή ηλικία, στη συνέχεια πήγα σε αυτές του Πανιωνίου και στα 19 μου έφυγα για την Τσεχία και την Ζενίτ Τσάσλαβ. Στη συνέχεια πήγα στη Γλυφάδα και τώρα αγωνίζομαι στη Μουμπάι Σίτι".

Δεν είχες κάποια πρόταση εντός συνόρων;

"Για να πω την αλήθεια είχα επιλογές για να μείνω Ελλάδα, αλλά είχα απογοητευτεί από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο μάνατζέρ μου, μου ανέλυσε πως στην Ινδία πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που ανεβαίνει διαρκώς. Είναι αναβαθμισμένο, θα ερχόντουσαν εδώ τόσα αστέρια του ποδοσφαίρου. Έψαχνα για κάτι καλύτερο, δεν ήθελα να μείνω στην Ελλάδα και έτσι έγινε η επαφή".

Ηλίας Πολλάλης στο Contra.gr: "Ινδία χωρίς δεύτερη σκέψη"

Πολλοί στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν ακόμα περί τίνος πρόκειται το πρωτάθλημα Ινδίας και το θεωρούν υποβαθμισμένο.

"Μπορεί το πρωτάθλημα να μην είναι ακόμα γνωστό στο διεθνές κοινό, όμως γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Εδώ το άθλημα που παρακολουθούν όλοι και χαίρει τεράστιας αναγνώρισης είναι το κρίκετ. Τους ενδιέφερε πάντα όμως να έχουν σε αντίστοιχο επίπεδο και το ποδόσφαιρο. Παρακολουθούσαν ανέκαθεν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το Champions League και θέλουν ο κόσμος να ασχοληθεί ακόμη πιο πολύ με το ποδόσφαιρο.

Το νέο πρωτάθλημα το στηρίζει πολύ και ο κόσμος. Τα γήπεδα είναι γεμάτα. Σκέψου στο πρώτο ματς που παίξαμε με την Ατλέτικο ντε Κολκάτα ήταν στο γήπεδο 120.000 κόσμος. Ενώ στο επόμενο παιχνίδι μας εντός με την Πούνε Σίτι ήταν sold out σε ένα γήπεδο που χωράει 60.000 θεατές, Επίσης όλες οι ομάδες έχουν κι από έναν ηθοποιό του Bollywood στην ομάδα και για λόγους μάρκετινγκ και διαφήμισης".

Στα πρώτα δύο παιχνίδια δυστυχώς δεν κατάφερες να αγωνιστείς.

"Δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο πρώτο παιχνίδι. Είχα μια μικρή ενόχληση στη γάμπα. Στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Πούνε Σίτι δεν είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά το να έχεις να αντιμετωπίσεις παίκτες όπως ο Φρίντριχ στην ίδια θέση, μόνο εύκολο δεν είναι. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης με τεράστια εμπειρία, προέρχεται από το πρωτάθλημα της Bundesliga όπου αγωνιζόταν με την Ντόρτμουντ.

Επίσης οι διοργανωτές του Indian Super League έχουν θέσει σαν όρο τη χρήση μέχρι 6 ξένων παικτών την 11άδα κάθε ομάδας κι αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Εκτός από τον Φρίντριχ υπάρχουν κι άλλα μεγάλα ονόματα στην ομάδα μας. Αυτό που έχω να κάνω εγώ είναι να προπονούμαι σκληρά και να είμαι έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή με χρειαστεί ο προπονητής μου".

Το δεύτερο ματς, μάλιστα ήταν και κόντρα στην ομάδα του Κατσουράνη, την Πούνε Σίτι. Πως τον είδες τον Κώστα;

"Το ματς εξελίχθηκε σε μια εύκολη νίκη για μας. Ήμασταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες, είχαμε την κατοχή της μπάλας και κερδίσαμε 5-0. Ο Κατσουράνης αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο, ήταν πολύ καλός, αλλά αυτό δεν έφτανε για να μπορέσει να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα".

Μιλάτε καθόλου εκτός γηπέδου;

"Με τον Κατσουράνη συναντηθήκαμε και μιλήσαμε πριν το ματς. Μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο γιατί εδώ είθισται οι αντίπαλες ομάδες τις μέρες πριν τον αγώνα να μένουν μαζί. Είναι μεγάλο όνομα, με πολλά χρόνια εμπειρία στην Εθνική. Σίγουρα θα βοηθήσει πολύ το πρωτάθλημα".

Ηλίας Πολλάλης στο Contra.gr: "Ινδία χωρίς δεύτερη σκέψη"

Ο Αλέξης Τζόρβας πραγματοποίησε κι αυτός εξαιρετική εμφάνιση στην 1η αγωνιστική με τη Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ και μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως "ήρωας".

"Είδα το 1ο ημίχρονο του Τζόρβα στο πρώτο ματς και έπαιξε πολύ καλά. Είδα ότι τον βράβευσαν μάλιστα και μπράβο του. Αυτό είναι καλό για τους Έλληνες που παίζουν εδώ".

Αντιμετωπίζονται θετικά οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Ινδία έτσι;

"Λόγω του Euro 2004 έχουμε ανέβει αρκετά οι Έλληνες στα μάτια των Ινδών. Η αντιμετώπιση γενικά όλων των Ευρωπαίων παικτών είναι πάρα πολύ καλή".

Υπάρχουν σίγουρα διαφορές στο οικονομικό σε Ελλάδα και Ινδία. 'Επαιξε κι αυτό ρόλο στην απόφασή στου να παίξεις στην Ινδία;

"Όσον αφορά το οικονομικό ναι υπάρχουν σίγουρα διαφορές με την Ελλάδα. Για εμένα δεν είναι όμως αυτό που κοιτάω. Με νοιάζει να βελτιωθώ σαν ποδοσφαιριστής και στο μέλλον να κάνω το άλμα στην Ευρώπη".

Θα συνεχιστεί και του χρόνου το πρωτάθλημα. Θα ήθελες να μείνεις για ακόμη μια σεζόν εκεί ή να επιστρέψεις Ελλάδα;

"Το πρωτάθλημα τελειώνει το Δεκέμβρη και ακόμα δεν ξέρω πια είναι τα σχέδια της διοργανώτριας αρχής. Σίγουρα θα θέλουν να συνεχιστεί και μετά, να προστεθούν ομάδες, να γίνουν περισσότεροι αγώνες και να μεγαλώσει σιγά σιγά σε διάρκεια.

Αν είχα την ευκαιρία ναι θα ήθελα να μείνω κι άλλο εδώ. Τώρα όσο για Ελλάδα είναι νωρίς ακόμα. Έχω μόνο λίγο καιρό εδώ, ακόμα είναι νωρίς για να σκέφτομαι να φύγω. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και στους αγώνες που έρχονται".

Το επίπεδο των Ινδών ποδοσφαιριστών είναι πιο χαμηλό σε σχέση με των Ευρωπαίων

"Οι Ινδοί θέλουν χρόνο. Όλο αυτό που συμβαίνει με τα ΜΜΕ, την οργάνωση, την προβολή είναι πρωτόγνωρο γι' αυτούς και είναι κάπως σφιγμένοι προς το παρόν στο γήπεδο".

Ηλίας Πολλάλης στο Contra.gr: "Ινδία χωρίς δεύτερη σκέψη"

Παίζεις σε μια ομάδα με συμπαίκτες τους Νικολά Ανελκά, Μάνουελ Φρίντριχ και Φρέντρικ Λιούνμπερκ. Πως είναι αυτή η εμπειρία για ένα ποδοσφαιριστή 21 χρονών;

"Τρομερή εμπειρία. Όλους αυτούς είχα σε αφίσες. Στα 21 μου ποτέ δεν περίμενα ότι θα είχα συμπαίκτη τον Ανελκά που πριν λίγα χρόνια τον έβλεπα στην Τσέλσι. Μαθαίνω πολλά από τον Φρίντριχ γιατί παίζουμε και στην ίδια θέση. Και με τον Λιούνμπεργκ κάνουμε παρέα. Είμαστε όλοι πολύ κοντά, μένουμε στο ίδιο ξενοδοχείο και περνάμε πολλές ώρες μαζί. Δεν έχει νοικιάσει κανείς σπίτι, μιας και το πρωτάθλημα διαρκεί λίγους μήνες και είναι καλό να είναι η ομάδα ενωμένη ".

Έχεις ασχοληθεί και με το χώρο του μόντελινγκ.

"Ναι όντως έχω ασχοληθεί και με το μόντελινγκ αλλά σε καμία περίπτωση δεν το αλλάζω με το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι η ζωή μου. Φυσικά το όνειρό μου, όπως και κάθε ποδοσφαιριστή είναι να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

Κλείνοντας, πες μας ποιοι είναι οι στόχοι σου και οι στόχοι της Μουμπάι Σίτι για φέτος;

"Προς το παρόν αυτό που θέλω είναι να έχω μια καλή αγωνιστική εικόνα, να αποδώσω καλά στους αγώνες και αν έρθει μια πρόταση τον Ιανουάριο, καλώς να έρθει. Στόχος της Μουμπάι, όπως και όλων των ομάδων είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την κούπα!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK